Vochtproblemen laten behandelen? Wat kost het?

Vochtproblemen zijn allesbehalve prettig. Je huis verandert zo van een gezellige thuishaven in een muffe ziektekiem. Gelukkig kunnen vochtproblemen makkelijk behandeld worden. Is het vochtprobleem lokaal, dan kan een eenvoudige muurinjectie volstaan. Is het vochtprobleem verder gevorderd, dan zullen ingrijpendere maatregelen nodig zijn. Bel ons op en we komen binnen 48 uur langs om te onderzoeken hoe we de vochtproblemen kunnen behandelen.

Vochtproblemen in huis? →Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Vochtproblemen behandelen na grondige diagnose

Bij Water-Dicht hebben we al heel wat jaren ervaring met vochtproblemen. We kennen ze dus in alle soorten, vormen en maten. Het allerbelangrijkste wanneer je woning met vochtproblemen kampt, is om ze op de juiste manier op te lossen. Schakel daarom altijd een expert in. Los je het vochtprobleem niet op zoals dat zou moeten, dan maak je het probleem alleen maar erger.

We bieden daarom een gratis vochtdiagnose aan. We komen dan langs bij je thuis en onderzoeken de vochtige plek in de woning. Behandelen heeft namelijk enkel zin als we precies weten wat de boosdoener is. Is je kelderwand te dun en dus vochtdoorlatend? Zuigt de muur grondwater op? Of veroorzaakt slagregen de ellende? We zoeken het voor jou uit.

Elk soort vochtprobleem vraagt om een eigen behandeling

Er zijn heel wat verschillende soorten behandelingen voor vochtproblemen. Hoe we het vochtprobleem aanpakken, hangt af van de oorzaak.

Muurinjectie

Een muurinjectie is de snelste en ook de goedkoopste manier om vochtproblemen op te lossen. Wanneer het gaat om een lokaal vochtprobleem, is dit de populairste behandeling. Er worden gaten in de muur geboord die vervolgens geïnjecteerd worden met een vochtwerend middel. Zo kan het vocht niet langer schade aanrichten en kan de muur beginnen uit te drogen.

Muren onderkappen

Wanneer de muren helemaal nat zijn door opstijgend vocht, zullen de muren mogelijk onderkapt moeten worden. Onze vakmannen brengen dan een nieuwe waterkering aan die het water zal tegenhouden. Omdat het onderkappen van muren een stevige klus is, wordt deze behandeling vooral gebruikt bij grote renovaties.

Impregnatie

Dringt er vocht binnen via scheurtjes in de gevel, dan moet de gevel zelf eerst behandeld worden. Dat kan door de gevel te impregneren. De gevel wordt gereinigd, de scheurtjes worden opgevuld en men brengt een waterafstotende laag aan die voorkomt dat er nog water kan binnendringen. Je maakt de gevel dus eigenlijk waterafstotend.

Kelderdichting

Vochtproblemen treden heel vaak op in kelders. Niet vreemd, want ze bevinden zich in een vochtige ondergrond. Is de kelder van je woning aangetast door vocht, dan biedt een kelderdichting de oplossing. Eventueel worden aangetaste delen van de kelder afgekapt en vervangen. Daarna brengen onze vakmannen een waterdichte laag aan om al het vocht helemaal buiten te sluiten. Het is een uitstekende oplossing om vochtproblemen in de kelder te behandelen.

Kelderdrainage

Een andere mogelijke oplossing is de kelderdrainage. Er wordt dan een speciaal noppenmembraan aangebracht onder de keldervloer en een ingebouwde pomp zal continu vocht afvoeren. Het draineren van een kelder is enkel een mogelijkheid wanneer het vochtprobleem op geen enkele andere manier op te lossen valt en er veel water binnendringt.

Hoeveel kost het om een vochtprobleem te behandelen?

Het is onmogelijk om een prijs te plakken op de behandeling van een vochtprobleem. Dat hangt namelijk van heel wat verschillende factoren af.

In het beste geval gaat het om een lokale vochtplek, dan volstaat een eenvoudige en relatief goedkope muurinjectie. Moet de waterkering onder je huis vervangen of hersteld worden, dan is er veel meer werk nodig en zal je dus ook meer betalen. Ook de grootte van de vochtplek bepaalt de prijs mee.

Contacteer ons voor een gratis vochtdiagnose en we komen langs om het vochtprobleem in jouw woning te onderzoeken. We bieden dan de juiste behandeling aan en je krijgt een gedetailleerde offerte.

Vochtproblemen behandelen: dertig jaar garantie

Water-dicht is gespecialiseerd in het behandelen van vochtproblemen. We kunnen dus zeker ook het vochtprobleem in jouw woning de baas. Met jaren ervaring in onze gereedschapskist, kunnen we je garanderen dat we je woning verlossen van vocht. We bieden je daarom dertig jaar garantie op onze werken. Mooi meegenomen, niet?

Water-Dicht verhelpt vochtproblemen

Water-Dicht maakt je woning helemaal vochtvrij. Onze vochtexperts herstellen al jarenlang vochtige kelders en nemen ook schimmelproblemen voor hun rekening.

Heeft je woning te kampen met vocht? Contacteer ons en een gekwalificeerde vakman komt een gratis analyse uitvoeren om de vochtproblemen in kaart te brengen. Zo kunnen we je de beste oplossing aanbieden. Bel ons op voor advies of maak een afspraak.

Vochtproblemen in huis? →Contacteer ons voor een definiteve oplossing