Last van Opstijgend vocht? Hoe behandelen en bestrijden vocht?

Bladdert uw pleisterwerk? Verkleurt uw behang? Of verschijnen er schimmelvlekken op uw muren? Dan kampt u met een vochtprobleem. Water-dicht komt de oorzaak ervan opsporen en zorgt voor de gepaste vochtbestrijding.
In de meeste gevallen gaat het om opstijgend vocht. Bij opstijgend vocht zuigen uw muren grondwater op, met alle gevolgen van dien.
Het is dan ook erg belangrijk om tijdig in te grijpen, voor het uw interieur en uw gezondheid aantast.

Opstijgend vocht: zowel in oude als nieuwe woningen

Opstijgend vocht komt vooral voor in oudere woningen waar er nog geen waterkerende folie gebruikt werd om vocht buiten te houden. Maar ook in nieuwbouwwoningen kan opstijgend vocht voorvallen, bijvoorbeeld wanneer de waterkerende folie verkeerd is aangebracht of wanneer hij beschadigd werd bij verbouwingswerkzaamheden.

Een typisch kenmerk van opstijgend vocht zijn de zoutranden die het op uw muren achterlaat. Die zouten komen uit het grondwater en blijven achter wanneer het water verdampt. Ook kunnen er door opstijgend vocht schimmels en soms zelfs zwammen in huis ontstaan.

Ook last van opstijgend vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose 0800/61.667

Opstijgend vocht: slecht voor de gezondheid

Opstijgend vocht heeft niet alleen nefaste gevolgen voor uw woning. Ook de gezondheid van de bewoners kan er sterk onder lijden. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat er een verband bestaat tussen wonen in een vochtig huis en problemen met de luchtwegen of andere allergieën. De schimmels en zwammen die welig kunnen tieren op vochtige muren verspreiden heel wat sporen die door de bewoners ingeademd worden en zo gezondheidsproblemen veroorzaken.
Ook reuma en een verminderde weerstand worden gelinkt aan vochtproblemen in huis.

Opstijgend vocht: slecht voor de portemonnee

Opstijgend vocht heeft ook financiële gevolgen. Water is een uitstekende geleider en leidt met andere woorden warmte weg. En dit zal u voelen aan de verwarmingskosten. Het zal heel wat meer energie vragen om een ruimte op een aangename temperatuur te krijgen. Deze verhoging in verbruik is niet alleen niet goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Opstijgend vocht: reden tot paniek?

Vormt elk geval van opstijgend vocht meteen een bedreiging voor de stabiliteit van uw woning? Neen, gelukkig niet. De ernst van het vochtprobleem hangt af van de porositeit van de gebruikte bouwmaterialen, de dikte van de muren en de mate van aantasting.

Opstijgend vocht: hoe bestrijden en behandelen van vochtproblemen?

Doe beroep op een specialist van Water-Dicht voor een gratis analyse van het vochtprobleem. Hierbij worden in een eerste stap de verschillende symptomen geanalyseerd; met kennis van zaken wordt het probleem onderzocht en wordt er een vochtdiagnose vastgesteld.

Hierna wordt bepaald hoe het vochtprobleem grondig en effectief aangepakt en opgelost kan worden. Samen met u bekijken we uitgebreid de verschillende mogelijkheden, helemaal op maat uw woning en het probleem. Meestal maken we gebruik van de injectie-methode. Er worden gaatjes onderaan de aangetaste muur geboord die onder aangepaste druk gevuld worden. De muur wordt verder afgewerkt met een zoutbarrière en een nieuwe pleisterlaag. Zo is uw muur de volgende 30 jaar gegarandeerd beschermd tegen opstijgend vocht!

Heeft uw woning last van opstijgend vocht? Neem nu contact op met Water-Dicht voor uw gratis vochtdiagnose!

Hoe wij opstijgend vocht behandelen

Ook last van opstijgend vocht? →Contacteer me voor een definitieve oplossing

Download onze info gids: Zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe zelf vochtproblemen op te sporen en op te lossen.
Geschreven door onze vocht experts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*