Vochtige binnenmuren: wat kunt u hier aan doen?

Een groot aantal woningen heeft stelselmatig last van vochtige binnenmuren. Dit kan ook bij u thuis aan de orde zijn, soms zelfs zonder dat u dit weet. In andere gevallen is het duidelijk zichtbaar en kunt u ook te kampen hebben met extra vochtproblemen zoals schimmels, salpeter, muurzouten en lelijke donkere vlekken op de muren.

Vochtige muren zijn natuurlijk niet goed voor uw woning! Daarnaast kan uw gezondheid ook in het gedrang komen, omdat de relatieve luchtvochtigheid in huis omhoog schiet wanneer u vocht in uw huis heeft. Gelukkig heeft Water-Dicht altijd een oplossing voor vochtige muren. Lees snel verder als u graag van de vochtige binnenmuren in uw woning af wilt zijn.

Oorzaken van vochtige binnenmuren

Indien u ergens in huis vochtige muren kunt waarnemen, dan is het zaak snel actie te ondernemen. Hoe langer u wacht, hoe meer schade u zult ondervinden als gevolg van het vocht in de muren. U zult dan wel eerst de exacte oorzaak van de vochtige binnenmuren moeten achterhalen, zodat u de juiste behandelmethode kunt toepassen. Hieronder vindt u de meest voorkomende oorzaken op een rij.

Vraag uw gratis advies aan →Contacteer ons voor uw vochtbestrijding

Vochtige binnenmuren door opstijgend vocht

Heeft u vooral op de begane grond veel last van vocht in de muren? Dan is de kans aanwezig dat u met opstijgend vocht te maken hebt. Dit ontstaat wanneer grondvocht op een laag niveau binnen weet te dringen in uw binnenmuren en een oppervlak geheel verzadigd. Doordat dit oppervlak zo nat wordt dat er letterlijk geen plek is voor meer vocht, zal het vocht steeds hoger stijgen en ook andere plaatsen bereiken.

Vochtige binnenmuren na isolatie van de spouwmuur

Indien u uw spouwmuur op een bepaald ogenblik heeft na-geïsoleerd, dan kunt u ook soms te maken krijgen met vochtplekken. Dit komt omdat de isolatie er voor zorgt, dat er niet afdoende ventilatie is op deze plek. Dit geldt zeker in huizen zonder mechanisch ventilatiesysteem die erg goed geïsoleerd zijn. Hierdoor wordt de vochtige lucht vastgehouden en kunt u vochtplekken waarnemen.

Bel voor een GRATIS vochtdiagnose naar 0800/61.667

Vochtige binnenmuren door doorslaand vocht

Vocht kan ook op andere plekken via uw gevel binnendringen, in dat geval spreken we van doorslaand vocht. Vooral wanneer het veelvuldig regent kunt u hier hinder van ondervinden. Via kleine scheurtjes in het metsel- en voegwerk kan water steeds dieper in uw muren terecht komen en zal ook uw binnenmuren bereiken.

Vochtige binnenmuren door condensatie

Een zeer veel voorkomend vochtprobleem betreft condensatie. Dit is vooral waarneembaar in de natte ruimten van uw woning, zoals de badkamer en keuken. Heeft u niet voldoende ventilatiemogelijkheden op deze plekken? Dan zal u op termijn geconfronteerd kunnen worden met vochtige binnenmuren en ook vrij snel schimmelvorming.

Oplossingen tegen vochtige binnenmuren

Voor alle bovengenoemde oorzaken bestaan gelukkig uitstekende methoden om komaf te maken met die vervelende vochtige muren. U kunt opstijgend vocht doorgaans goed bestrijden met muurinjectie, tegelijkertijd kunt u doorslaand vocht een halt toeroepen door uw gevel te impregneren. Problemen met ventilatie lost u gemakkelijk op met een goed werkend ventilatiesysteem. Water-Dicht heeft altijd een oplossing tegen vochtige binnenmuren, bel ons meteen om een afspraak te maken voor een vrijblijvende vochtdiagnose in uw woning.

Water-Dicht Vochtbestrijding kan u met dit vochtprobleem uiteraard goed helpen, bel ons gerust eens voor het doornemen van alle opties.