Vochtbestrijding: Hoe vochtproblemen oplossen in huis?

Vochtbestrijding voor uw gezondheid

Vochtproblemen in huis leiden tot lelijke plekken op uw muren of plafond. Maar erger nog: ze zijn een gevaar voor uw gezondheid. U krijgt last van reuma of kortademigheid en ook uw weerstand kan verminderen. Tijd voor vochtbestrijding!

Vochtbestrijding begint bij een zorgvuldige diagnose

De eerste stap in uw vochtbestrijding? Een telefoontje naar Water-dicht. Een van onze specialisten komt bij u langs voor een grondige diagnose van uw vochtproblemen. Het goede nieuws?  Die is helemaal gratis! We bekijken de symptomen en zoeken uit waar de oorzaak ligt van uw vochtproblemen. Daarna bespreken we de meest doeltreffende oplossing, en maken we een vrijblijvende offerte.

Oplossing voor vocht problemen? Bel gratis voor meer info 0800/61.667

Waar komt dat vocht vandaan?

Water-dicht ziet drie typische vochtproblemen: water in uw kelder, vochtige muren door opstijgend vocht en doorslaand vocht. Een vochtige kelder is net als opstijgend vocht een veelvoorkomend probleem in het regenachtige België. Uw muren worden vochtig omdat het grondwater langs daar naar boven kruipt. Bij doorslaand vocht is het dan weer een stevige regenbui die de ellende veroorzaakt. Een adequate vochtbestrijding lost dit op! Hieronder geven we graag nog extra informatie om u te helpen vochtproblemen te herkennen.

Vochtproblemen en verschillende manieren van vochtbestrijding

Er zijn tal van vochtproblemen die in uw huis kunnen voorkomen, daarom is het ook erg belangrijk dat u een specialist inschakelt. Door onze gratis vochtdiagnose weet u exact wat de oorzaak is van uw vochtprobleem in huis en kan u er gerust van zijn dat de experten van Water-Dicht uw vochtprobleem snel en efficiënt zullen bestrijden.

1. Opstijgend vocht

Dit is een van de vochtproblemen die wij het meeste tegenkomen: grondwater trekt in de muren van een woning. Vaak is de oorzaak een slechte vochtwering of onbestaande vochtwering. Hier zie je eerst heel duidelijk de vochtplekken onderin de muren verschijnen. In een later stadium begint het behang van de muren los te komen, net als pleisterwerk, verf,...plinten kunnen los komen te zitten. Je ziet het, er zijn verschillende manieren waarop dit opstijgend vocht schade kan gaan berokkenen in jouw huis. 

Hoe bestrijden we opstijgend vocht?

Een van de manieren om opstijgend vocht tegen te gaan, is de muren injecteren. Deze muurinjectie gebeurt met een gel die vochtwerend is: zo maken we uw muren weer waterdicht. Bent u benieuwd naar de prijzen van deze muurinjecties om opstijgend vocht tegen te gaan? Wij komen graag eens langs voor een gratis onderzoek van uw vochtprobleem en maken dan een offerte op. Zo bent u ook zeker dat we alle soorten vochtproblemen tegelijkertijd aanpakken en u weer snel kan genieten van een huis dat geen vochtbestrijding meer nodig heeft.

Oplossing voor vocht problemen? Bel gratis voor meer info 0800/61.667

2. Doorslaand vocht

Nog een boosdoener voor vele vochtproblemen: doorslaand vocht. Hieronder verstaan we vocht dat geabsorbeerd wordt via de muren iedere keer het regent, sneeuwt,.... Denk maar aan je gevel die poreus geworden is en zoals een spons water gaat opnemen. Hier zie je als eerste dat de buitenmuren vochtplekken gaan vertonen. Na een tijd trekt dit vocht ook door in de binnenmuren. Doorslaand vocht kan erg gevaarlijk zijn voor de constructie van je huis: wanneer het vriest, bevriest ook het vocht dat in de muur zit: zo krijg je barsten. 

Welke oplossingen hebben we voor doorslaand vocht?

Bij doorslaand vocht werken we met gevelimpregnatie (hydrofuge). Uw gevel impregneren is erg belangrijk: we brengen een laag aan op de muur die waterafstotend is. De gevel moet hiervoor schoongemaakt zijn en zonder schade. Stuur ons gerust een mail of bel ons voor de prijzen van gevelimpregnatie. 

Vocht problemen in huis? →Contacteer ons voor een definiteve oplossing

3. Condensatievocht

Je kan condensatievocht makkelijk herkennen: in de zogenaamde 'natte ruimtes' zoals de badkamer, kelder, keuken,... beslaan de ramen met condens. Vaak slaat deze condens neer op koude oppervlakten zoals een raam, koude douche,... Hierbij helpt het al als je extra kan verluchten en ventileren. Ook als de isolatie in de muren onderbroken wordt, kan je sneller last krijgen van condens. 
Waarom is condens gevaarlijk? Als je hier last van blijft hebben, kan je vochtproblemen krijgen en schimmelvorming. Het is dus beter om vochtbestrijding te voorkomen.

Wat kan je doen tegen condensatievocht?

Ventilatie is het belangrijkste: zeker in de natte ruimtes. Water-Dicht kan u ook hierbij helpen: wij installeren ventilatie (ventilatiesysteem C of ventilatiesysteem D) in uw huis. Vraag uw gratis vochtdiagnose aan, dan kijken wij samen met u welke vochtbestrijding het meest geschikt is.

4. Vochtbestrijding in de kelder

Ook in uw kelder kan u last krijgen van een vochtprobleem waarvoor u vochtbestrijders moet inschakelen. Water-Dicht zorgt voor een duurzame oplossing zodat uw vochtige kelder grondig opgelost wordt. Dit kan door kelderbekuiping of kelderventilatie.

Oplossing voor vocht problemen? Bel gratis voor meer info 0800/61.667

5. Lekken in huis

Lekken ergens in huis zijn ook regelmatig oorzaak van het vochtprobleem in huis. Twijfelt u waar het vocht in uw huis vandaan komt? Dan raden wij aan om ook zeker lekdetectie te laten uitvoeren.

Wij helpen u graag met efficiënte vochtbestrijding

Verschillende oorzaken vragen om een verschillende behandeling. Gelukkig is Water-dicht thuis in elke vorm van vochtbestrijding. Benieuwd wat bij u de boosdoener is? We komen het u graag vertellen. Bel nu naar Water-dicht, dan stellen we zo snel mogelijk een vochtdiagnose en een oplossing voor uw vochtproblemen voor.

Vocht problemen in huis? →Contacteer ons voor een definiteve oplossing