Vochtbestrijden in huis

Vochtbestrijden in huis is een vak apart. Om de situatie niet erger te maken dan ze al is, roep je daarom beter de hulp van een expert in. Huis-tuin-keukenmiddeltjes tegen vocht pakken namelijk de bron van het probleem niet aan. Enkel vochtexperts met vakkennis kunnen vocht in huis bestrijden en garanderen dat het vochtprobleem niet terugkomt. 

Vochtproblemen in huis? →Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Vocht aanpakken doe je beter niet zelf

Heb je last van vochtproblemen in huis? Dan wil je misschien zelf het vocht proberen te bestrijden. De kans dat je het vocht ook echt verjaagt, is dan echter heel klein. Hoogstwaarschijnlijk levert een huismiddeltje tegen vocht niet het gewenste resultaat op. Je hebt dan misschien het vuil of de schimmels verwijderd, maar de bron van het probleem heb je niet aangepakt.

Opstijgend vocht in de muren is een structureel probleem dat bij de wortel aangepakt moet worden. Het is belangrijk om de juiste behandeling te kiezen en alles ook grondig en correct uit te voeren. Enkel zo kan je vocht verjagen uit je woning. Onze vochtspecialisten kennen al die vochtproblemen maar al te goed en kunnen je precies adviseren hoe vochtbestrijding op de meest effectieve manier kan gebeuren.

Hoe ontstaan vochtproblemen in huis?

Vochtproblemen ontstaan op verschillende manieren. Het vaakst voorkomende vochtprobleem is opstijgend vocht. De waterkering onder je woning werkt dan niet meer naar behoren en water uit de ondergrond kan binnendringen in je binnenmuren. Het vocht kruipt langzaam omhoog tot je het op je muren ziet verschijnen.

Daarnaast kunnen vochtproblemen ook ontstaan door insijpelend vocht dat via het dak of de gevel binnenkomt. Ook condens kan vochtproblemen, en de bijhorende schimmels, veroorzaken. Mogelijk kunnen leidingen beginnen te lekken en dan zal je heel lokaal vochtplekken op de muren zien verschijnen.

Thuis vocht bestrijden is dus veel complexer dan je zou denken. Er zijn verschillende soorten vochtproblemen en die kan je moeilijk zelf thuis bestrijden.

Roep de hulp van een professional in om vocht in huis te bestrijden

Al jaren behoren we tot de top van vochtbestrijders in Vlaanderen. Met onze speciale vochtbestrijdingsapparatuur analyseren we dagelijks vele Belgische woningen om huizen van hun vochtproblemen af te helpen. We pakken de vochtproblemen grondig aan zodat je op beide oren kan slapen. Die vochtproblemen komen niet meer terug!

Contacteer meteen Water-Dicht, want wij kunnen ook jouw vochtproblemen behandelen.

Hoe kan je vocht bestrijden in huis?

Hoe vochtproblemen aangepakt worden, hangt af van het soort vochtprobleem.

Wanneer je te maken hebt met opstijgend vocht en lokale vochtplekken op de muren, kan een muurinjectie de oplossing zijn. Er wordt dan een vochtwerende gel in de muur gespoten die de muur uitdroogt en het opstijgend vocht tegenhoudt. Na de behandeling kan je je muren opnieuw schilderen of voorzien van een laagje behang. Eindelijk ben je dan verlost van de vochtproblemen in huis.

Bevindt het vochtprobleem zich in de kelder? Dan zal mogelijk een kelderbekuiping nodig zijn. We zullen dan een nieuwe waterafstotende laag aanbrengen in je kelder zodat het vocht niet langer kan binnendringen.

Om te bepalen welke behandeling jouw vochtprobleem vereist, komen we graag bij je langs. We kunnen de situatie dan gratis onderzoeken en een gepast behandelplan opstellen. Elk vochtprobleem vraagt om een specifieke oplossing.

Muren injecteren tegen vocht

De vaakst voorkomende fout bij wie zelf vochtproblemen probeert aan te pakken, is een foute muurinjectie. Muren injecteren lijkt misschien eenvoudig, maar het is belangrijk om de behandeling juist uit te voeren. Hoe de muren geïnjecteerd moeten worden en welke vochtwerende gel gebruikt wordt, hangt van verschillende factoren af. Een expert kan je daarbij helpen.

Hoe kan je vochtproblemen voorkomen?

Vochtproblemen veroorzaken kopzorgen bij veel Vlaamse huishoudens. Soms kan je vochtproblemen helpen voorkomen.

In vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de kelder, is het erg belangrijk om goed te ventileren. Waterdamp kan dan niet neerslaan en lokale vocht- en schimmelplekken veroorzaken. Ben je van plan om te renoveren? Overweeg dan om preventief een nieuwe waterkering aan te brengen. Zo voorkom je in belangrijke mate en voor vele decennia dat je woning geen last zal krijgen van opstijgend vocht.

Daarnaast is het belangrijk om vochtproblemen snel te bestrijden eenmaal je ze opgemerkt hebt. Hoe langer je wacht met het bestrijden van vocht in huis, hoe groter de problemen worden.

Water-Dicht helpt je graag om vocht te bestrijden

Heb je vocht bestreden in huis, maar zonder de gewenste resultaten? Roep de hulp van onze vochtexperts in. We helpen je graag om allerhande vochtproblemen aan te pakken. Ons vochtbestrijdingsteam trekt erop uit om vochtproblemen te onderzoeken en te bestrijden. Zo ben je in een mum van tijd van dat opstijgend vocht in je woning verlost. Contacteer ons nu voor advies of maak een afspraak.

Vochtproblemen in huis? →Contacteer ons voor een definiteve oplossing