Hoeveel kost een behandeling tegen doorslaand vocht?

Hoeveel kost een behandeling tegen doorslaand vocht?
Geschreven op 18 september

Elk vochtprobleem vereist maatwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om op voorhand al een exacte prijs op te geven voor een behandeling. Of het nu gaat om doorslaand vocht, opstijgend of optrekkend vocht, vocht in de kelder of condensatieproblemen, elk vochtprobleem kent veel verschillende oorzaken en al evenveel gevolgen. De precieze kosten zijn dan ook afhankelijk van de aard van het probleem, de reeds opgetreden gevolgen en mogelijke geleden schade.

Soms heeft u enkel te maken met kleinschalige problemen door doorslaand vocht. Denk bijvoorbeeld aan plaatselijke vochtplekken als gevolg van haarscheurtjes in uw gevel. In dit geval zal de behandeling niet bijzonder veel tijd in beslag nemen en zullen de kosten logischerwijs ook niet noemenswaardig hoog zijn. Is er echter sprake van meerdere oorzaken en/of gevolgen, dan zullen er ook dito maatregelen moeten worden getroffen om uw huis vochtvrij te maken én te houden.

Last van doorslaand vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Welke symptomen van doorslaand vocht vereisen een behandeling?

U dient sowieso actie te ondernemen wanneer de staat van uw gevel slecht is. Daarnaast raden wij u zeker aan om hulp in te schakelen, zeker wanneer het doorslaand vocht zowel binnenshuis als buitenshuis inmiddels schade heeft aangericht. Hoe langer u immers wacht, hoe hoger de kosten zullen oplopen voor schadeherstel en reparatie.

Waarmee wordt rekening gehouden tijdens het bepalen van de gepaste behandelmethode?

De best passende behandeling is zoals eerder al werd aangekaart afhankelijk van de aard van het doorslaand vocht en de reeds opgetreden gevolgen.

Doorslaand vocht treedt binnen via uw gevel. Indien u in een gebied woont waar het veel regent, is de kans groot dat uw gevel sneller te kampen krijgt met doorslaand vocht. In dit geval zult u hoe dan ook geregeld uw gevel moeten laten impregneren. Idealiter doet u dit om de tien jaar.

Vertoont uw gevel ook beschadigingen, zoals scheurtjes en barsten in het metsel- en voegwerk? Dan kan dit ook leiden tot problemen zoals doorslaand vocht. Enkel uw gevel laten impregneren is dan echter niet voldoende. U zult de zwakke plekken ook moeten laten herstellen om ervoor te zorgen dat water niet in uw gevel kan binnendringen. Wacht hier niet te lang mee. Tijdens de winterperiode is de kans immers groot dat de scheuren groter worden doordat het aanwezige vocht bevriest en hierdoor uitzet.

Last van doorslaand vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Is uw gevel voorzien van een pleisterlaag of geschilderd? Zorg er dan voor dat deze laag in goede staat is én kan ademen. Is dit niet het geval, dan krijgt de gevel niet de kans om helemaal uit te drogen, met vochtproblemen en doorslaand vocht tot gevolg. In dergelijk geval moet u niet alleen uw gevel laten impregneren, maar zult u ook speciale, ademende verf- of pleisterlagen moet aanbrengen om doorslaand vocht in de toekomst te voorkomen.

Daarnaast kan er ook nog sprake zijn van plaatselijke problemen die doorslaand vocht tot gevolg hebben, zoals beschadigingen aan de dakgoot, de lekdorpels, de loodslabben en de kozijnen van uw deuren en/of ramen. Ook deze zullen moeten worden hersteld om doorslaand vocht een halt toe te roepen.

Welke behandeling is voor u geschikt?

Wilt u weten voor welke optie(s) u best kiest? Raadpleeg dan een expert en laat hem uw specifieke situatie onderzoeken. Alle methoden en herstelwerkzaamheden zijn namelijk afhankelijk van de aard van de problemen, de staat van uw pand en de reeds opgelopen schade.

Water-Dicht Vochtbestrijding kan uw situatie goed beoordelen dankzij een uitgebreide vochtdiagnose. Dit is een vrijblijvend onderzoek dat ons in staat stelt uw vochtprobleem tot in de kleinste details bloot te leggen. Neem nu contact met ons op!

Lees hier meer over doorslaand vocht

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing