Hoeveel kost een behandeling tegen doorslaand vocht?

Hoeveel kost een behandeling tegen doorslaand vocht?
Geschreven op 18 september

Elk vochtprobleem vereist maatwerk, het is dus praktisch onmogelijk om op voorhand al een exacte prijs op te geven voor een behandeling. Of het nu gaat om doorslaand vocht, opstijgend vocht, vocht in de kelder of condensatieproblemen; elk vochtprobleem kent vele oorzaken en al even veel gevolgen. De precieze kosten zijn afhankelijk van de aard van het probleem, de ingetreden gevolgen en tevens mogelijke reeds geleden schade.

Soms heeft u enkel te maken met kleinschalige problemen door doorslaand vocht, bijvoorbeeld plaatselijke vochtplekken als gevolg van haarscheurtjes in uw gevel. In dit geval zal de behandeling niet bijzonder veel tijd in beslag nemen en de kosten zullen logischerwijs ook niet noemenswaardig hoog zijn. Is er echter sprake van meerdere oorzaken en/of gevolgen, dan zullen er ook dito maatregelen moeten worden getroffen om uw huis vochtvrij te maken én te houden.

Last van doorslaand vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Welke symptomen van doorslaand vocht vereisen een behandeling?

U dient in ieder geval actie te ondernemen wanneer de conditie van uw gevel slecht is. Ook raden wij zeker aan om hulp in te schakelen, wanneer het doorslaand vocht zowel binnenshuis als buitenshuis inmiddels schade heeft aangericht. Hoe langer u immers wacht, hoe hoger de kosten zullen worden voor schadeherstel en reparatie.

Waarmee wordt rekening gehouden tijdens het bepalen van de gepaste behandelmethode?

De best passende behandeling is zoals eerder al werd aangekaart afhankelijk van de aard van het doorslaand vocht, alsmede de reeds ingetreden gevolgen.

Doorslaand vocht treedt binnen via uw gevel. Indien u woonachtig bent in een gebied met veel regen, dan is de kans groot dat uw gevel sneller te maken krijgt met doorslaand vocht. In dit geval zult u hoe dan ook periodiek uw gevel moeten impregneren, doorgaans wordt een tijdsbestek van circa 10 jaar aangehouden.

Vertoont uw gevel ook beschadigingen, zoals scheurtjes en barsten in het metsel- en voegwerk? Dan kan dit ook een aanleiding vormen tot problemen met doorslaand vocht. Enkel uw gevel laten impregneren is dan echter niet afdoende, u zult de zwakke plekken ook moeten laten herstellen om ervoor te zorgen dat water niet uw gevel kan binnendringen. Het beste is hier niet mee te wachten, omdat de scheuren gedurende de winterperiode veel groter kunnen worden doordat het aanwezige vocht bevriest en uit zal zetten.

Last van doorslaand vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Is uw gevel voorzien van een pleisterlaag of geschilderd? Dan dient u er voor te zorgen, dat deze laag in goede conditie is én kan ademen. Is dit niet het geval, dan zal de gevel nimmer goed uit kunnen drogen met vochtproblemen en doorslaand vocht tot gevolg. In dit geval dient u niet alleen uw gevel te impregneren, maar ook speciale verf- of pleisterlagen aan te brengen die ademen om doorslaand vocht in de toekomst te voorkomen.

Daarnaast kan er ook nog sprake zijn van plaatselijke problemen die doorslaand vocht tot gevolg hebben, zoals beschadigingen aan de dakgoot, de lekdorpels, de loodslabben en de kozijnen van uw deuren en/of ramen. Deze zullen ook aan reparatie onderhevig zijn, om doorslaand vocht een halt toe te roepen.

Welke behandeling is voor u geschikt?

Indien u te weten wilt komen welke optie(s) u dient te kiezen, is het uiterst raadzaam een expert te laten kijken naar uw specifieke situatie. Alle methoden en herstelwerkzaamheden zijn afhankelijk van de aard van de problemen, de staat waarin uw pand verkeert en de reeds aanwezige schade. Water-Dicht Vochtbestrijding kan uw situatie goed beoordelen met een uitgebreide vochtdiagnose. Dit is een vrijblijvend onderzoek dat ons in staat stelt uw vochtprobleem tot in de kern bloot te leggen.

Nadat wij onze gratis vochtdiagnose hebben uitgevoerd, kunnen wij u voorzien van duidelijk en gedegen advies op maat, inclusief het bijbehorende kostenplaatje. Op deze manier weet u meteen waar u aan toe bent en kunt u zelf bepalen wanneer de reparatiewerkzaamheden zullen geschieden. Zodat u snel weer verlost bent van alle vochtproblemen! Neem nu contact met ons op!

Lees hier meer over doorslaand vocht

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Download onze info gids: Zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe zelf vochtproblemen op te sporen en op te lossen.
Geschreven door onze vocht experts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*