Vocht op uw crepi gevel? Hoe een gevel beschermen tegen vocht?

Vocht op uw crepi gevel? Hoe een gevel beschermen tegen vocht?
Geschreven op 18 maart

Heeft u een gevel die bezet is met crepi? Dan is het van belang om uw gevel periodiek na te lopen op vocht en beschadigingen en deze direct te herstellen. Een gevel is de eerste barrière van uw woning tegen allerlei invloeden zoals natte weersomstandigheden, vuil en de aangroei van algen en mos. Wanneer u lange tijd niets aan uw gevel doet, dan riskeert u dat u vocht op uw crepi gevel krijgt, wat dan tot grotere vochtproblemen kan leiden. Dit zal vervolgens binnen ook zichtbaar worden, dus het beste laat u uw gevel tijdig herstellen en beschermen tegen vocht.

Herstel een crepi gevel altijd zo snel als mogelijk

Crepi is in de basis een zeer sterke gevelbekleding, die uw gevel jarenlang beschermt tegen vocht en andere risico’s. Maar een gevel dient wel onderhouden te worden! Doet u dat niet, dan zal het vocht steeds dieper in uw muren trekken. Dit heeft tot gevolg, dat u ook binnenshuis met vochtproblemen te maken krijgt.

Dit kan zich uiten in vochtige wanden, waar na verloop van tijd zelfs schimmels op kunnen groeien. Vanzelfsprekend is dit niet goed voor de kwaliteit van de materialen van uw woning, die worden zo steeds weker. Uiteindelijk kan de bouwkwaliteit van uw woning hierdoor in het gedrang komen; zowel binnen- als buitenshuis.

Daarnaast is een hoge luchtvochtigheid niet goed voor uw gezondheid, omdat dit kan leiden tot diverse klachten. Bemerkt u beschadigingen of vocht in uw gevel? Bel dan meteen met een vochtexpert.

Hoe kan een beschadigde crepi gevel worden hersteld?

Wanneer u problemen met uw gevel ontdekt, dan zijn er gelukkig meerdere oplossingen die uw gevel weer sterk en weerbaar maken. Sommige oplossingen zijn bedoeld voor kleine beschadigingen, terwijl andere opties juist beter zijn wanneer uw gevel reeds veel vocht bevat en erger is beschadigd. Wij hebben diverse behandelmethoden hieronder voor u opgesomd.

1. Opvullen van scheurtjes en barsten

Indien u slechts op enkele plekken schade en vocht bemerkt, dan kan het al voldoende zijn om deze plekken op te vullen met speciale middelen. Dit kan variëren van een injectiemethode tegen vocht, tot aan middelen die het metsel- en voegwerk weer dichtmaken.

2. Crepi overschilderen met vochtwerende verf

Wanneer uw gevel niet heel erg beschadigd is maar eerder vaal is geworden, dan is het handig om de gevel goed te reinigen en daarna te voorzien van een laag vochtwerende verf in dezelfde kleur als uw huidige gevel. Dit is iets goedkoper dan de hele gevel opnieuw voorzien van crepi of kalei, terwijl het resultaat hetzelfde oogt.

3. Een nieuwe laag crepi

Hoe u gevel behandelen tegen vocht

Wanneer uw gevel ernstig is beschadigd, dan raden wij aan om de schade te repareren en een nieuwe laag crepi aan te brengen. Zeker bij gevels die lang niet meer onderhouden zijn kan dit soms de enige resterende mogelijkheid zijn, om uw gevel weer voldoende sterk te maken.

4. Hydrofuge toepassen op de gerepareerde gevel

Is uw gevel eenmaal hersteld? Dan raden wij altijd aan om uw gevel meteen te impregneren. Hierbij wordt een waterdicht en onzichtbaar middel aangebracht, dat gedurende meerdere jaren uw gevel beschermt tegen vocht en andere zaken zoals de aangroei van planten en algen. Uw gevel droogt ook sneller uit, waardoor vocht niet lang meer in de gevel kan blijven zitten.

Oplossen van vochtproblemen? Bel Water-Dicht!

Water-Dicht kan u helpen met het repareren van uw gevel, maar wij kunnen ook diverse andere vochtproblemen voor u oplossen. Zoals opstijgend vocht, dat vaak aan de basis van uw gevel ontstaat.

Wilt u graag weten of uw gevel in een goede staat verkeert? Neem dan snel contact op met Water-Dicht, wij komen direct bij u langs om een gratis vochtdiagnose uit te voeren en uw gevel weer te herstellen.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing