Hoeveel kost een behandeling tegen salpeter op de muren?

Hoeveel kost een behandeling tegen salpeter op de muren?
Geschreven op 9 mei

Omdat salpeterzuur diverse oorzaken kan hebben, zijn er logischerwijs ook veel behandelmethodes die de vorming van salpeter in uw woning en op uw muren tegengaan. Deze behandelmethodes zijn over het algemeen niet gericht op het salpeterzuur zelf, maar op het onderliggende vochtprobleem dat net het salpeterzuur op uw muren veroorzaakt. En dat bepaalt ook de kostprijs voor de behandeling van salpeterzuur. 

Alvorens aan een behandeling te beginnen, moet er nagegaan worden wat er precies aan de hand is. Wanneer is de vorming van salpeter op uw muren ontstaan? Zijn er specifieke plekken waar u last heeft van salpeter, of is het probleem meer algemeen van aard? Welke vochtproblemen liggen mogelijk aan de basis van de vorming van het salpeterzuur?

Pas na het beantwoorden van dergelijke vragen, kunt u een idee krijgen van de kostprijs. Elke behandeling is uniek en vereist daarom een offerte op maat.

→ Last van salpeter op de muren?Contacteer ons voor een gratis analyse

Hoe lang heeft u al last van salpeter op uw muren?

Wanneer heeft u de vorming van salpeter op uw muren ontdekt? Is dit vrij recent? Of zit de witte aanslag er al langer? De duur van het onderliggende vochtprobleem heeft namelijk veel invloed op de eventueel reeds geleden vochtschade.

Is er pas sinds korte tijd sprake van vochtproblemen in uw huis, dan zal de schade allicht meevallen. Is er echter sprake van weken, maanden of zelfs jaren, dan bestaat het risico dat bepaalde oppervlakken en materialen onherstelbaar zijn aangetast. U zult dan niet alleen het vochtprobleem moeten bestrijden, maar ook de vochtschade moeten herstellen. En hoe meer schade, hoe hoger de kosten voor u zullen uitvallen. Zo snel mogelijk actie ondernemen, is dan ook altijd het beste advies!

Waar heeft u precies last van salpeterzuur?

Op welke plekken kunt u salpeterzuur waarnemen? Zijn dit er slechts enkele? Of heeft u grote oppervlakken in uw woning waarop u witte aanslag opmerkt? Deze vraag dient beantwoord te worden om te achterhalen wat precies de salpetervorming veroorzaakt. Het kan gaan om enkele kleine beschadigingen, maar ook om vochtproblemen die ruimer van aard zijn. Ook dit is van invloed op de best passende behandelmethode.

Behandelmethoden om het onderliggende vochtprobleem te bestrijden?

Nadat u weet waar u precies last heeft van salpeter en sinds wanneer, is het vaak mogelijk een concrete indicatie te geven van het onderliggende vochtprobleem. Dit kan opstijgend vocht zijn, doorslaand vocht, vocht in uw kelder maar ook kleine mankementen zoals lekken, haarscheurtjes in metsel- en voegwerk en zwakke plekken in houten onderdelen.

Salpeterzuur op uw muren? Bel voor een GRATIS vochtdiagnose naar 0800/61.667

De beste methode is altijd toegespitst op het onderliggende vochtprobleem. Nadat wij dit voor u hebben uitgezocht, kunnen wij u een heldere en concrete prijs geven voor de totaalbehandeling van het vochtprobleem. Uiteraard zal deze oplossing ook bestaan uit het effectief en veilig verwijderen van het salpeterzuur.

Vraag nu uw GRATIS vochtanalyse en maak komaf met salpeter op uw muren!

Dankzij onze jarenlange expertise en ervaring op het gebied van vochtbestrijding, kan Water-Dicht Vochtbestrijding u als geen ander voorzien van duidelijk advies, een grondig vochtonderzoek en de beste behandelmethodes. Onze tarieven zijn scherp en altijd toegespitst op uw specifieke situatie. Neem dus snel contact met ons op, en wij komen gauw bij u langs. 

Meer tips & tricks over salpeterzuur muren

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing