Behandeling vochtproblemen in kelder

Behandeling vochtproblemen in kelder
Geschreven op 16 mei

U heeft inmiddels kunnen lezen dat de gevolgen van een vochtige kelder divers kunnen zijn. Vocht in de kelder kan voor zeer vervelende situaties zorgen die aardig wat geld kunnen kosten indien u niet tijdig actie onderneemt.

Gelukkig bestaan er ook zeer goede oplossingen voor de problemen die veroorzaakt worden door vocht in de kelder. Water-Dicht biedt een brede waaier aan oplossingen op maat die toepasbaar zijn in elke denkbare situatie. Heeft u onlangs een vochtplek in uw kelder opgemerkt? Dan bent u er misschien nog vroeg bij en zijn de gevolgen nog niet zo ernstig. In dit geval kan een plaatselijke oplossing al voldoende zijn.

Heeft u echter reeds te kampen met vergaande gevolgen van een vochtige kelder? Ook dan hebben wij voldoende oplossingen voor u waarmee u zowel de schade verhelpt als toekomstige vochtproblemen volledig voorkomt.

In wat volgt lichten we toe op welke manieren vocht in de kelder bestreden kan worden.

Last van vochtige kelder? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Oplossing 1: Kelderdrainage tegen vocht in de kelder

Een zeer efficiënte oplossing is het aanbrengen van kelderdrainage. Kelderdrainage is een methode die de wanden en vloer van uw kelder voorziet van een speciaal noppenmembraan dat binnentredend vocht continu afvoert naar buiten. Het water wordt dan via de wanden opgevangen in het speciale noppenmembraan, en onder de vloer afgevoerd met behulp van een waterpomp. Ook wordt een verstevigende laag aangebracht, zodat er een zeer stevige en solide constructie in uw kelder ontstaat.

Oplossing 2: Kelderbekuiping tegen vocht in de kelder

Een andere optie bestaat uit het plaatsen van kelderbekuiping. Deze methode voorziet uw kelderruimte van meerdere verstevigde lagen en cementlagen die uw kelder volledig waterdicht maken. De constructie heeft wel wat weg van een kuip, vandaar de benaming.

Vocht kan op geen enkele wijze nog naar binnen dringen. De muren worden verder behandeld met diverse hydraulische waterdichtingsmortels en fixeerlagen, waarna nog een laatste cementlaag volgt.

Ook wordt ruimschoots aandacht besteed aan het aansluitpunt tussen de keldervloer en de wanden, de zogenaamde kimnaad. Deze is namelijk erg gevoelig voor vocht, maar wordt op deze wijze versterkt en weerbaarder gemaakt. U kunt gegarandeerd rekenen op een 100% waterdichte kelder!

Last van vochtige kelder? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Oplossing 3: Ventilatiesysteem tegen vocht in de kelder

Vochtproblemen ontstaan ontzettend vaak door een gebrek aan ventilatie in één of meerdere ruimtes. Als vochtige lucht niet kan worden afgevoerd, dan blijft het hangen in die specifieke ruimte en hecht het zich steeds meer aan de aanwezige oppervlakken.

Doordat een kelder doorgaans geen toegang biedt tot buiten, kunt u dit probleem eigenlijk alleen maar verhelpen door een geschikt ventilatiesysteem te installeren. Een ventilatiesysteem zorgt voor een constante aan- en afvoer van frisse (buiten)lucht, zodat het aanwezige vocht en de condens in de ruimte geen kans meer krijgt om zich vast te klampen aan oppervlakken of schade aan te richten.

Last van vochtige kelder? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Oplossing 4: Muurinjectie voor plaatselijke vochtschade

Ziet u slechts op bepaalde plaatsen vocht of vochtplekken, dan bestaat de mogelijkheid dat de vloer, muren of het plafond fijne haarscheurtjes vertonen.Via deze kleine scheurtjes kan vocht vrijwel ongezien naar binnen treden.

In dergelijke gevallen is het injecteren van deze oppervlakken met een speciaal waterafstotend middel een zeer efficiënte oplossing. Dit middel bestaat doorgaans uit gelvormige polyacrylaatharsen. Injectie kan bestaan uit scheurinjectie, kimnaadinjectie, betoninjectie en scherminjectie. Ook op deze manier pakt u zeer effectief het plaatselijke probleem aan.

Welke oplossing is voor u geschikt?

Deze vraag valt alleen duidelijk te beantwoorden na een grondige inspectie van uw specifieke situatie. Welke oplossing voor u het beste is, hangt af van de specifieke oorzaken van de vochtproblemen in uw kelder.

Dankzij een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose kunnen we de precieze oorzaken achterhalen. Daarna leggen wij de meest gepaste oplossing(en) aan u voor, zodat u voorgoed verlost wordt van alle vochtproblemen. Neem vandaag nog contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Meer informatie over vocht in uw kelder

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing