Komt het behang los van de muur? Ruikt uw huis muf en staat de schimmel op de muren? Dan heeft u overduidelijk te maken met een vochtprobleem. En wanneer u niet snel ingrijpt, zal het probleem alleen maar erger worden. Gelukkig is er de vochtspecialist, die verspreid over Vlaanderen al heel wat vochtproblemen heeft kunnen oplossen.

Dit probleem valt ook zeer snel op te lossen. Wacht dus niet langer en bel onmiddellijk met Water-Dicht.

Schimmel op de muren: hoe ontstaat het?

Hoe komt die schimmel juist op uw muur terecht? Schimmel heeft vaak niet één oorzaak, maar het is in de meeste gevallen een combinatie van verschillende problemen.

  • U kan vochtproblemen hebben
  • Uw muren kunnen slecht geïsoleerd zijn
  • Of de ruimte kan onvoldoende geventileerd zijn

Ook opstijgend vocht, doorslaand vocht, of lekkages binnenshuis kunnen de schimmel veroorzaakt hebben.

Schimmel: klachten

Schimmel ziet er niet alleen heel onsmakelijk uit, het begint na een tijd ook heel muf te ruiken in de ruimte waar de schimmel zich bevindt. Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor de gezondheid van mensen met astma, rinitis, bronchitis en andere ademhalingsstoornissen. Hun klachten kunnen namelijk verergeren door de schimmel.

Ook kinderen in goede gezondheid hebben 2,5 keer meer kans om luchtwegaandoeningen te ontwikkelen wanneer ze vaak in een ruimte leven met schimmel. Bovendien kan het vocht blijvende schade aanrichten aan de constructie van uw woning.

Injectie muren: de beste behandeling tegen natte muren

Het probleem dat het meest voorkomt bij vochtige muren is opstijgend vocht. Dit kan het beste bestreden worden met injecteren. Dit is de meest effectieve vochtbestrijding tegen natte muren. Muren injecteren verloopt simpel gezegd als volgt: er worden gaten in de muur geboord die vervolgens worden gevuld met een waterafstotend middel.

Nadat dit middel opgedroogd is, is uw muur bestand tegen opstijgend vocht en andere kleine beschadigingen. Toch blijft het belangrijk om vooraf de oorzaak van het vochtprobleem te analyseren. Gaat het wel degelijk om optrekkend vocht en welke muren moeten we precies gaan injecteren?

Muren injecteren in sommige gevallen niet de beste oplossing om het schimmelprobleem aan te pakken. Het is daarom belangrijk om het probleem door een specialist te laten erkennen.

Filmpje: bekijk hoe wij ter plaatse te werk gaan

Injectie muren: definitief bij vochtproblemen

Oudere huizen vertonen dikwijls vochtproblemen. De oorzaak is vaak het grondwater dat door capillair vochttransport door de muren wordt opgezogen tegen de zwaartekracht in. Gelukkig kunnen de specialisten van Water-Dicht dit veel voorkomende vochtprobleem goed bestrijden.

Wij gaan uw muren injecteren met onze super vochtwerende gel om u voorgoed af te helpen van uw vochtige muren. Na de behandeling met injectie geniet u opnieuw van een droog, schoon en gezond huis. Daar tekenen wij voor.

Reken op Water-Dicht voor een droge muur

Hebt u last van vochtige muren en weet u niet wat het precies veroorzaakt? Water-Dicht zoekt graag samen met u naar het onderliggende probleem en de beste oplossing om uw muren terug vochtvrij te maken. Neem nu gratis contact op via 0800 61 667 voor een vrijblijvende vochtdiagnose door Water-Dicht.