Muren behandelen tegen vocht

U kunt uw muren op vele manieren beschermen en behandelen tegen vocht. De beste behandelmethode gaat altijd uit van de exacte oorzaak, omdat deze precies is toegespitst op de manier waarop vocht uw muren binnendringt. In dit artikel vindt u meer informatie over de verschillende behandelmethoden die Water-Dicht voor u kan toepassen, om voorgoed komaf te maken met vochtige muren binnenshuis.

Welke behandelmethoden zijn beschikbaar voor vochtige muren?

Om de behandelingen toe te kunnen passen, is het noodzakelijk eerst de kern van het vochtprobleem in uw woning te ontdekken. Dit kan opstijgend vocht zijn, doorslaand vocht, een lekkage, een probleem met isolatie of condensatie binnenshuis. Vanzelfsprekend vereisen deze oorzaken allemaal een andere aanpak. Dit wordt hieronder duidelijk omschreven.

Muurinjectie om muren tegen vocht te behandelen

Eén van de meest toegepaste methoden om muren tegen vocht te behandelen, is muurinjectie. Dit bestaat uit het boren van meerdere gaten in een muur, waarna deze worden opgevuld met een speciaal waterafstotend middel.

Dit dringt diep in de muur door en na opdroging is uw muur weer net zo sterk als een gloednieuwe muur. Het fijne is ook, dat uw muur snel uitdroogt en niet meer lang nat blijft. Deze methode is uitstekend geschikt voor opstijgend vocht en kleine beschadigingen.

Vraag uw gratis advies aan →Contacteer ons voor uw vochtbestrijding

Uw gevel impregneren om muren tegen vocht te behandelen

Indien u last heeft van vochtige muren als gevolg van een waterdoorlatende gevel, dan is gevelimpregnatie een goede methode om dit vochtprobleem een halt toe te roepen. Uw gevel wordt met een speciale doorzichtige laag verneveld, die de porositeit van uw gevel opvangt en de gevel goed beschermd tegen water en vocht. Natuurlijk worden reeds aangetaste muren ook meteen gerepareerd.

Lekkages en isolatie repareren

Heeft u vochtplekken als gevolg van isolatiematerialen? Dan zult u deze materialen na moeten lopen en desgewenst vervangen. Ook is het verstandig mechanische ventilatie te laten installeren in uw woning als uw huis goed geïsoleerd is.

Dit maakt het mogelijk, dat frisse en droge lucht blijvend kan circuleren in uw huis. Lekkages kunnen ook leiden tot vochtige muren. In dat geval dient u uiteraard de lekkage te repareren, wij pakken dan ook meteen de vochtplekken mee zodat deze definitief verdwijnen.

Bel voor een GRATIS vochtdiagnose naar 0800/61.667

Vochtwerende verf in ruimten waar met water wordt gewerkt

In ruimten zoals de badkamer en keuken doet u er goed aan, om met speciale vochtwerende verf te schilderen. Zo voorkomt u dat het anderzijds poreuze pleisterwerk doordrenkt raakt met vocht, daarnaast weert deze verf ook de aangroei van schimmels. Let wel: dit is een preventieve methode en werkt alleen bij droge muren. Zijn uw muren al nat? Dan zullen deze eerst aangepakt moeten worden, eer wij vochtwerende verf kunnen gebruiken.

Water-Dicht beschikt over de beste behandelmethoden voor vochtige muren

Wilt u voorgoed van vocht in uw muren af zijn? Laat uw muren dan behandelen tegen vocht door Water-Dicht. Wij kunnen alle mogelijke methoden inzetten, waardoor u definitief vaarwel kunt zeggen tegen vochtige muren, schimmels, lelijke kringen en andere vochtproblemen zoals de vorming van salpeter en hygroscopische zouten. Bel ons direct om een afspraak te maken voor een vrijblijvende vochtdiagnose.

Water-Dicht Vochtbestrijding kan u met dit vochtprobleem uiteraard goed helpen, bel ons gerust eens voor het doornemen van alle opties.

Frederik De Buck - Water-Dicht

Frederik De BuckMedewerker van Water-Dicht en architect van opleiding. Met mijn ruime technische kennis mag ik me gerust vakspecialist in vochtbestrijding noemen. Een vraag? Contacteer me.

-->

Ook last van opstijgend vocht? →Contacteer me voor een definitieve oplossing