Injecteren muren en muurinjectie, dé betaalbare oplossing tegen vochtproblemen

Het injecteren van muren is een geweldige oplossing voor vochtige muren en verschillende vochtproblemen. En in tegenstelling tot vele andere behandelingen kunt u muurinjectie ook plaatselijk toepassen. Niet alle vochtproblemen zijn algemeen van aard. U kunt ook te maken krijgen met bepaalde zwakke plekken die op kleine schaal zorgen voor vochtoverlast. Voor deze plaatselijke vochtproblemen kan muurinjectie een uitstekende behandelmethode zijn.

Wat is muurinjectie?

Muurinjectie bestaat uit het injecteren van oppervlakken met een speciaal waterafstotend middel. Denk bijvoorbeeld aan een muur die kleine haarscheurtjes of barsten vertoont, een oppervlak met verminderde isolatie of lekkages... Muurinjectie voorziet deze materialen en oppervlakken van een geheel waterdichte laag, waardoor vocht voorgoed buiten gehouden wordt en niet langer de kans krijgt om schade aan te richten.

Waarvoor dient muurinjectie?

Het doel van muurinjectie is uiteraard binnendringend vocht en vochtproblemen voorkomen. Vocht kan op ontzettend veel manieren uw woning binnendringen. Veel behandelingen bestaan uit een oplossing die meteen een hele ruimte aanpakt, denk daarbij bijvoorbeeld aan kelderdichting.

In sommige gevallen kan het echter al voldoende zijn om slechts een paar oppervlakken waterafstotend te maken. Heeft u te maken gehad met een lekkage of scheurtjes in de gevel van uw woning? Dan kunt u door middel van muurinjectie deze plekken weer helemaal vochtvrij maken. Dit is niet alleen snel en efficiënt, maar vooral ook voordelig voor uw portemonnee. U hoeft immers niet méér oppervlakken aan te pakken dan nodig is.

Werkt het injecteren van muren tegen opstijgend vocht?

Muurinjectie kan ook een uitstekend middel zijn tegen opstijgend vocht. Optrekkend vocht wordt in zeer veel gevallen veroorzaakt door zwakke plekken op lager gelegen niveaus van een woning. Bijvoorbeeld door scheuren in het beton van de kelder, barstjes in de gevel of spouwmuur, of kleine kiertjes en naden waar water doorheen kan sijpelen. De oppervlakken waarop deze beschadigingen zich bevinden zullen steeds meer verzadigd raken met vocht, waardoor het zal stijgen naar hoger gelegen verdiepingen.

Door deze zwakke plekken en beschadigingen te bestrijden met behulp van muurinjectie maakt u in één keer komaf met het hele probleem. De plaatsen waar vocht kan binnendringen worden op deze manier volledig waterafstotend gemaakt. Het water blijft dus buiten en kan niet langer naar binnen treden.

Hoeveel kost het injecteren van muren?

Muurinjectie is hoe dan ook een zeer betaalbare oplossing. Wilt u uw muren laten injecteren, dan dient u er wel zeker van te zijn dat u de exacte oorzaak van het onderliggende vochtprobleem kent. Ziet u namelijk iets over het hoofd, dan kunnen de vochtproblemen blijven aanhouden.

Wilt u er zeker van zijn dat u met muurinjectie de juiste oplossing kiest, neem dan contact op met Water-Dicht Vochtbestrijding. Wij plannen graag meteen een afspraak met u in voor een uitgebreide en vrijblijvende vochtdiagnose om het vochtprobleem tot in de kern uit te pluizen. Daarna voorzien wij u van gedegen advies over de geschikte oplossing voor uw probleem.

Vochtige muren in huis? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing