Waterdichte kelder?

De kelder is de achilleshiel van je woning wat vochtproblemen betreft. Vermoed je vochtproblemen in de kelder? Geen paniek, Water-Dicht helpt je om het vochtprobleem in je kelder op te sporen en op te lossen. We maken komaf met grondvocht, opstijgend vocht en schimmel- en condensatieproblemen zodat je kelder terug in topvorm verkeert.

Ons team van professionele experts staat klaar om je kelder opnieuw waterdicht te maken. Muurinjecties, kelderbekuipingen en kelderdrainages behoren tot ons vakgebied. In dit artikel kom je te weten waarom kelders zo vaak met vochtproblemen kampen en hoe wij die vochtproblemen voor je kunnen oplossen.

 

 

De kelder: een probleemruimte

De kelder is met grote voorsprong de ruimte die het vaakst te kampen krijgt met vochtproblemen. Dat is weinig verrassend. De kelder zit verankerd in de vochtige bodem en de waterkerende kelderafdichting is vaak ontoereikend om je kelder jarenlang droog te houden. Vaak zal er na verloop van tijd toch opstijgend vocht binnendringen in de kelder en vroeg of laat krijg je dus met vochtproblemen te maken.

Merk je een muffe geur op, zie je donkere vlekken op de muur of merk je schimmelplekken op? Dan heb je helaas te maken met een vochtige kelder. We helpen je bij Water-Dicht graag om de problemen op te sporen en ze op te lossen.

→ Last van vocht in uw kelderContacteer ons voor uw gratis analyse

Hoe treden vochtproblemen op in je woning?

Vochtproblemen in de kelder komen vaak voor. De oorzaken zijn divers en elk soort vochtprobleem vraagt om een andere behandeling.

Grondvocht

Een kelder bevindt zich natuurlijk onder de grond en dat betekent dus dat de kelder altijd door vocht omgeven is. Fijne scheurtjes of verouderd beton kunnen vocht laten binnensijpelen. Vooral wanneer het veel geregend heeft en de bodem extra veel vocht vasthoudt, kunnen vochtproblemen in de kelder ontstaan.

Condensatie

Verder hebben kelders meestal ook geen ramen waardoor het moeilijk is om de ruimte te ventileren. Condens slaat neer en kan lokaal vocht- en schimmelproblemen veroorzaken.

Lekkages

Wanneer afdichtingen en roosters voor het ventilatiesysteem niet goed geïnstalleerd zijn, vormen ze een zwakke plek voor vochtproblemen. Het zal vaak de eerste plaats zijn waar je vochtproblemen zal waarnemen. Ook leidingen en rioleringsbuizen die lekken, veroorzaken vochtproblemen.

Een waterdichte kelder binnen handbereik

Water-Dicht is gespecialiseerd in waterdicht maken van kelders. Ons werkgebied ligt verspreid doorheen heel Vlaanderen. Dagelijks trekt ons vochtbestrijdingsteam erop uit om zowel particulieren als bedrijven te helpen bij kelderdichting, behandelen van muren en  verwijderen van schimmel in kelders en opslagruimtes.

Is uw kelderafdichting wel voldoende?

Haast dagelijks kunnen wij vaststellen dat goede kelderafdichtingen schaars zijn. De bestaande kelderafdichting is vaak ontoereikend  om uw kelder of opslagruimte droog te houden.  En u bent zich vaak niet bewust  van het risico dat grondwater uw kelder binnendringt door opstijgend vocht. Dan krijgt u vroeg of laat  te maken met water in de kelder of vocht langs de muren. Bij kelderdichting vindt u meer informatie over onze werkwijze om vochtige kelders te behandelen.

De voordelen van kelderdichting door Water-Dicht

Laat uw kelder waterdicht maken door Water-Dicht en geniet volgende voordelen:

  •  Altijd een vakkundige vochtmeting
  •  Deskundig team van kelderdichting experts
  •  Altijd een vakspecialist bij u in de buurt
  •  Zeer effectieve methodes voor kelderdichting en waterdichting
  •  Jarenlange garantie op alle kelderdichting behandelingen
  •  Altijd het juiste advies van een vochtexpert

Bent u klaar voor een definitieve kelderdichting?

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Welke oplossingen bieden we om vochtproblemen op te lossen?

Slaat de paniek toe wanneer je een vochtprobleem opmerkt in de kelder? Niet nodig, want voor elk soort vochtprobleem is er een oplossing. Soms is slechts een kleine, plaatselijke ingreep nodig, maar bij wijdverspreide vochtproblemen zal een grondigere aanpak nodig zijn.

1. Muurinjecties

Is er vocht binnen gesijpeld in je kelder via een scheurtje? Dan kan je dat lokaal vochtprobleem vaak oplossen met een muurinjectie. Er wordt dan in de muur geboord om een speciaal middel te injecteren dat een ondoordringbare laag vormt.

2. Afdichtingen

Is een lekkage de oorzaak van het vochtprobleem in de kelder? Dan moet die natuurlijk eerst afgedicht worden. We raden je aan om daarvoor een beroep te doen op een specialist en niet zelf te proberen om de lekkages te stoppen. Zeker wanneer de leidingen naast elektriciteitsbedrading liggen, zorgt dat voor gevaarlijke situaties.

3. Kelderdichting

Is het vochtprobleem vergevorderd, dan is een kelderdichting nodig. Je maakt de kelder dan helemaal vochtvrij. Eerst worden de aangetaste delen van de kelder afgekapt. Vervolgens worden nieuwe materialen gebruikt om de kelder terug op te bouwen en wordt een waterkerende laag aangebracht om alle vochtproblemen in de toekomst te vermijden.

Zo wordt de kelder helemaal afgesloten en kan geen druppeltje water nog binnendringen. Dat soort kelderbekuiping gaat heel lang mee.

4. Kelderdrainage

Een andere grondige oplossing is de kelderdrainage, ook wel soepele kelderbekuiping genoemd. Daarbij wordt een speciaal noppenmembraan aangebracht onder de keldervloer dat met de hulp van een pomp vocht afvoert.

Water-Dicht helpt je graag

Water-Dicht is gespecialiseerd in het waterdicht maken van kelders. Ons vochtbestrijdingsteam trekt erop uit in heel Vlaanderen om zowel particulieren als bedrijven uit de nood te helpen. We behandelen allerhande vocht- en schimmelproblemen.

Stuit je op een vochtprobleem in je kelder? Een vakman uit ons professioneel team komt een kwalitatieve vochtmeting uitvoeren om de vochtproblemen in kaart te brengen. We gebruiken de effectiefste methodes om het vochtprobleem in je kelder op te lossen. Je kan bovendien rekenen op een jarenlange garantie op onze behandelingen.

Gedaan met dat vochtprobleem! Contacteer ons nu voor advies of maak een afspraak.