Vocht in uw kelder? Kelderdichting maakt uw kelder vochtvrij

Heeft u last van vocht in uw kelder? Dan is het raadzaam hier zo snel als mogelijk iets aan te doen, want een natte kelder komt de constructie van uw woning absoluut niet ten goede. Keldermuren vormen immers de basis van uw volledige woning. Kies daarom voor zekerheid: laat uw kelder waterdicht maken en vraag Water-Dicht Vochtbestrijding om een grondige kelderdichting bij u uit te voeren. Wij garanderen dat uw kelder hierna zo droog is, dat u er voortaan zelfs uw was kunt laten drogen.

Wat is kelderdichting?

Kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd. Kelderdichting is een efficiënte oplossing voor vrijwel elke kelder en kruipruimte die te maken heeft met vochtproblemen. Heeft u last van vocht in de kelder door binnentredend grondwater? Of heeft u door binnensijpelend regenwater?

In al deze gevallen kan kelderdichting de perfecte oplossing bieden. Kelderbekuiping bestaat namelijk uit het aanbrengen van meerdere waterafstotende lagen in en achter uw kelderwanden en, indien nodig, ook keldervloer. Via deze lagen wordt extern vocht naar uw afvoer geleid, en zal het bijgevolg niet langer in uw kelder terecht komen en daar vochtproblemen veroorzaken.

Lost kelderdichting vochtproblemen in uw kelder definitief op?

Kelderdichting is dé methode bij uitstek om vocht en vochtproblemen in uw kelder te voorkomen en op te lossen. Een kelder is omwille van meerdere redenen nu eenmaal zeer gevoelig voor vocht. Zo ligt een kelder ondergronds. Regenwater en grondwater kunnen daardoor gemakkelijk uw kelder binnendringen.

Door het plaatsen van speciale waterafstotende lagen in en achter uw kelderwanden, voorkomt u dat vocht via deze weg uw kelder kan binnensijpelen. U bestrijdt daarmee trouwens niet alleen vochtproblemen in uw kelderruimte, maar ook de gevolgen die hiermee gepaard kunnen gaan. Een vochtige kelder kan namelijk ook aanleiding geven tot opstijgend vocht, wat ook andere delen van uw woning zal aantasten. Door het probleem bij de kern aan te pakken en uw kelder volledig waterdicht te maken, heeft u nooit meer last van een natte kelder en blijft uw huis heerlijk vochtvrij.

Hoeveel kost kelderdichting?

De prijs van kelderdichting is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe groot is uw kelder? Van welke materialen is uw kelder vervaardigd? Wat is precies de aard van het onderliggende vochtprobleem in uw kelder? Pas nadat deze en meer vragen beantwoord zijn, krijgt u een idee van de te verwachten kosten voor de kelderbekuiping.

Natuurlijk kan Water-Dicht Vochtbestrijding u helpen bij het maken van dit kostenplaatje. Wij voeren een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose bij u uit. Deze vochtanalyse brengt het vochtprobleem of vochtproblemen in kaart. Vervolgens kunnen we u de meest efficiënte oplossing voorstellen.

In sommige gevallen kunt u ook baat hebben bij de toepassing van andere methoden, zoalshet installeren van een ventilatiesysteem. Een combinatie van oplossingen is ook mogelijk. Alles is afhankelijk van uw specifieke situatie en hulpvraag. Wilt u op korte termijn meer weten? Neem dan nu contact met ons op. Wij staan voor u klaar met helder en duidelijk advies.

In verschillende stappen naar een waterdichte kelder.

Volg het proces hieronder in 360°.

Vochtige kelder? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Download onze info gids: Zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe zelf vochtproblemen op te sporen en op te lossen.
Geschreven door onze vocht experts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*