Aanpakken van vochtinsijpeling in de keldermuren

Aanpakken van vochtinsijpeling in de keldermuren
Geschreven op 29 mei

Keldermuren zijn helaas gevoeliger voor vocht en vochtinsijpeling dan elk ander oppervlak in uw woning. Dit komt door de ondergrondse ligging van uw kelder en het feit, dat vele soorten vocht hierdoor toegang hebben tot uw keldermuren. Niet alleen het omliggende grondwater, maar ook sijpelwater wanneer het een tijdje hevig geregend heeft.

En vergeet ook zeker eventuele lekkages niet; deze komen immers vaak op of onder kelderniveau voor en kunnen een hoop ravage aanrichten als ze ongemerkt voortduren. In elk geval kan u vochtinsijpeling in de keldermuren het beste zo snel mogelijk aanpakken om hoge schadeposten en reparatiekosten te voorkomen.

Hoe komt vocht in uw keldermuren terecht?

Zoals hierboven al summier is aangegeven, kan vochtinsijpeling in de keldermuren op meerdere manieren plaatsvinden. Eén van de meest gangbare redenen is grondvocht dat via kleine beschadigingen in de wanden binnen kan treden. Kleine scheurtjes of barstjes, maar ook afdichtingen en ventilatieroosters.

Naast grondwater is sijpelwater een veelgehoorde boosdoener die kelderwanden nat kan maken. In België regent het redelijk veel en na een paar dagen regenval kunnen de putten de hoeveelheid water soms niet aan. Als gevolg hiervan komt het in uw kelder terecht en maakt daar de oppervlakken vochtig. Dit is ook het geval bij een lekkage, zelfs als deze miniem is. Als het maar lang genoeg voort kan duren, zal de schade na enkele weken tot maanden ook behoorlijk groot kunnen zijn.

→ Ook last van vochtiginsijpeling in de keldermuren?Contacteer ons voor een gratis analyse

Eerst de exacte oorzaak bepalen

Wilt u vochtinsijpeling in uw keldermuren goed aanpakken, dan dient u eerst zeker te zijn van de exacte oorzaak. Pakt u het probleem aan met een behandelmethode die niet geschikt is, dan zult u alsnog met vochtige muren te kampen hebben. Water-Dicht Vochtbestrijding kan u in alle gevallen goed helpen met onze vrijblijvende en grondige vochtdiagnose, die precies in kaart brengt waarom uw last heeft van vochtinsijpeling in de keldermuren.

Muurinjectie tegen vochtinsijpeling in de keldermuren

Een methode die goed werkt bij kleine beschadigingen en scheurtjes, is één van de injectiemethoden. U kunt kiezen uit muurinjectie, scherminjectie, kimnaadinjectie, betoninjectie en injectie van enkele andere soorten oppervlakken. Het speciale middel vult de beschadiging geheel op, zodat water geen toegang meer heeft tot uw kelder. Dit is een betaalbare oplossing voor vele kleine problemen in de kelder.

Bel voor een GRATIS vochtdiagnose naar 0800/61.667

Kelderdichting of kelderdrainage tegen vochtinsijpeling in de keldermuren

Is de aard van de oorzaak gecompliceerder, of is er sprake van veel beschadigingen in keldermuren? Dan kunt u vaak beter voor een totaaloplossing gaan zoals kelderdichting of –kelderdrainage. Beide methoden voorzien in geheel nieuwe wanden en een gloednieuwe betonnen keldervloer. U zult dus in het geheel geen last meer hebben van vochtinsijpeling in uw keldermuren.

Water-Dicht vochtbestrijding pakt vocht in de kelder grondig aan

Voor alle vochtproblemen in de kelder hebben wij gegarandeerd een oplossing. Na de vochtdiagnose kunnen wij u duidelijk vertellen wat er precies mis gaat. Daarna kunnen wij u adviseren op het gebied van de verschillende behandelmethoden en de optie kiezen, die het beste aan uw wensen beantwoord. Benieuwd naar onze oplossingen?

Bel ons meteen om een afspraak te maken, of wanneer u meer informatie wilt ontvangen.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing