Wat kost een behandeling tegen condensatie? Totale kostprijs

Wat kost een behandeling tegen condensatie? Totale kostprijs
Geschreven op 14 juli

De geschikte behandeling van condensatieproblemen hangt in ruimte mate af van de exacte aard van het probleem. Daarnaast moet ook eventuele schade worden hersteld. Daarom is het bijzonder ingewikkeld om u een vaste prijs te kunnen geven, net omdat elke situatie om een specifieke oplossing vraagt. We kunnen u natuurlijk informatie verschaffen over de verschillende beschikbare behandelingen.

Condensatie kan slechts op één manier écht worden voorkomen: de hoeveelheid vocht in uw woning moet worden beperkt. Een huis zonder vochtproblemen is automatisch ook een huis zonder condensatieproblemen.

Condensatie voorkomen met een dampscherm

Heeft u isolatiemaatregelen genomen, vergeet dan niet om aan de binnenzijde van de materialen een dampscherm te (laten) plaatsen. Dit dampscherm voorkomt dat vochtige lucht in de woning in het isolatiemateriaal dringt en zodoende condensatieproblemen veroorzaakt. Het spreekt voor zich dat vochtig isolatiemateriaal niet meer naar behoren werkt. Daarnaast is het aanwezige vocht ook erg slecht voor de constructie van de materialen.

Het is dus heel belangrijk dat een dampscherm één van de te treffen isolatiemaatregelen is. Zorg ervoor dat het dampscherm tijdens de afwerking niet wordt doorboord met schroeven of spijkers. Dit zou de werking ervan verminderen of zelfs geheel teniet doen.

Condensatieproblemen verhelpen met een ventilatiesysteem

Het is van groot belang dat uw woning beschikt over voldoende mogelijkheden tot ventilatie. Hiermee worden namelijk niet alleen diverse vochtproblemen vermeden, maar voorkomt het ook een verminderde luchtkwaliteit binnenshuis. Hoewel u dit misschien niet verwacht, is een goed ventilatiesysteem vooral belangrijk in moderne woningen, omdat deze vaak (te) goed geïsoleerd zijn. Hierdoor is de woning zo goed als luchtdicht. Daarom zult u op een andere manier moeten zorgen voor een goede aan- en afvoer van frisse lucht.

Last van condensatie in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Diverse soorten ventilatiesystemen

Diverse ventilatie systemen

De meest gehanteerde varianten zijn de ventilatiesystemen C en D. Ventilatiesysteem C haalt de gebruikte lucht op mechanische wijze uit de woning en voert op natuurlijke wijze frisse lucht aan, meestal door luchtroosters. U kunt luchtkanalen op het ventilatiesysteem aansluiten, zodat vocht tegelijkertijd uit meerdere ruimtes kan worden afgevoerd. Ventilatiesysteem C is goedkoper dan type D.

Ventilatiesysteem D regelt zowel de afvoer als de aanvoer van lucht op mechanische wijze. Dit ventilatiesysteem wordt balansventilatie genoemd, omdat de hoeveelheid aan- en afgevoerde lucht exact gelijk is. Balansventilatie kan trouwens gecombineerd worden met warmteterugwinning, een methode om uw energieverbruik aanzienlijk te doen slinken.

Een behandeling van condensatie vereist maatwerk

Naast deze voor de hand liggende opties, bestaan er nog veel andere methoden die condensatieproblemen voorgoed kunnen verhelpen. Zo zult u misschien ook de aanwezige koudebruggen moeten aanpakken. Of misschien moet uw kelder waterdicht gemaakt worden om de luchtvochtigheid in uw woning terug te dringen?

Wij kunnen u uitstekend bijstaan om uw condensatieprobleem te verhelpen door een uitvoerige gratis vochtdiagnose uit te voeren. Op basis van de uitkomsten van deze vochtdiagnose, kunnen wij u van gedegen advies voorzien zodat u de best passende behandeling(en) voor uw situatie kunt laten toepassen. Neem vandaag nog contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Last van condensatie in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Lees hier meer over condens en condensatieproblemen

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing