Opkomend vocht: de oorzaak van vele vochtproblemen!

Opkomend vocht : vaak de oorzaak van vochtvlekken

Bladdert uw pleisterwerk? Verkleurt uw behang? Of verschijnen er schimmelvlekken op uw muren? Dan kampt u met een vochtprobleem. Water-dicht komt de oorzaak ervan opsporen en zorgt voor de gepaste vochtbestrijding. In de meeste gevallen gaat het om opkomend vocht. Dan zuigt uw muur grondwater op. Grijp in, voor het uw interieur en uw gezondheid aantast.

Opkomend vocht : zowel in oude als nieuwe woningen

Opkomend vocht komt vooral voor in oudere woningen waar er nog geen waterkerende folie gebruikt werd. Maar ook in nieuwbouw woningen duikt opkomend vocht op. Bijvoorbeeld als de folie verkeerd is aangebracht, of wanneer deze beschadigd werd bij verbouwingswerkzaamheden. Typisch voor opkomend vocht zijn de zoutranden die het op uw muren achterlaat. Die zouten komen uit het grondwater en blijven achter wanneer het water verdampt.

Opkomend vocht : een reden tot paniek?

Vormt elk geval van opkomend vocht meteen een bedreiging voor de stabiliteit van uw woning? Neen, gelukkig niet. De ernst van het vochtprobleem hangt af van de porositeit van uw bouwmaterialen, de dikte van uw muren en de mate van aantasting. Laat een specialist van Water-dicht langskomen voor een grondige analyse van vochtbestrijding. Deze analyse tegen opstijgend vocht is trouwens gratis!

Opkomend vocht : welke remedies bestaan ertegen?

De beste remedie tegen opkomend vocht? Een injectie met een vochtwerende vloeistof of gel is onze aanpak van vochtbestrijding. Dan boren we gaatjes onderaan uw muur. Die vullen we onder een aangepaste druk, werken de aangetaste muur af met een zoutbarrière en een nieuwe pleisterlaag. Zo zit u gegarandeerd goed tegen opstijgend vocht voor de komende dertig jaar.