Last van vocht in de muren in Outrijve?

In Outrijve krijgen wij vaak hulpverzoeken van mensen die last hebben van vochtige muren in een woning. Dit komt namelijk relatief vaak voor, vooral omdat vochtige muren vele oorzaken kunnen hebben. Het vervelende aan vochtige muren is dat dit ook nog eens kan leiden tot andere vochtproblemen, zoals schimmelvorming en salpeter of muurzouten op lagere etages.

Heeft u last van vochtige muren? Bel ons dan meteen, want ook in Outrijve komen wij u natuurlijk helpen.

Vochtige muren? Bel voor een GRATIS diagnose 0800/61.667

De 5 oorzaken van vochtige muren in een notendop

Vochtige muren kennen dus vele oorzaken, de meest voorkomende zullen wij hieronder voor u beschrijven. Dan kunt u zelf vast aan de slag om te trachten de exacte oorzaak te bepalen, waardoor u meer helderheid voor uzelf schept met betrekking tot eventuele vochtproblemen in uw woning in Outrijve. Een goede behandeling geschiedt immers allereerst met een juiste diagnose.

1. Condens als oorzaak van vocht in de muren in Outrijve

Condensatie staat bekend als een veelvuldig voorkomend vochtprobleem, dat in een vrij korte periode aardig wat ravage kan aanrichten. Condensatie treedt op, wanneer vochtige en warme lucht in uw woning in contact treedt met koudere lucht van buiten en dientengevolge koude oppervlakken.

Wanneer oppervlakken zoals muren en vloeren koud genoeg zijn, zal dit fenomeen materialen week maken en steeds erger beschadigen. Met behulp van een ventilatiesysteem kunnen wij dit voor u in Outrijve gelukkig snel en adequaat oplossen.

Vocht in de muren in Outrijve

2. Opstijgend vocht als oorzaak van vocht in de muren

Opstijgend vocht betreft vocht dat via lagere verdiepingen binnentreedt, zoals de kelder en begane grond. Vanwege de aanwezigheid van grondvocht rondom deze plekken kan dit op termijn contact maken met materialen binnenshuis en aldaar voor problemen zorgen.

Methoden zoals muurinjectie en kelderdichting kunnen voorgoed komaf maken met deze vochtproblemen in uw woning.

→ Last van vochtige muren?Contacteer ons voor een gratis analyse

3. Doorslaand vocht als oorzaak van vocht in de muren in Outrijve

Doorslaand vocht komt voor, wanneer de gevel niet meer in een sterke staat verkeert. Dit kan komen door beschadigingen, maar ook een onvoldoende geïmpregneerde gevel. Gevelimpregnatie zorgt namelijk voor een waterdichte laag, die vocht geen toegang meer biedt tot uw buiten- en binnenmuren. Voor een inspectie van uw gevel in Outrijve kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

4. Lekkages als oorzaak van vocht in de muren

Een andere oorzaak van vocht in uw muren betreffen lekkages. In en rondom uw woning lopen vele leidingen, die na verloop van tijd oud en beschadigd kunnen raken. Veel mensen denken dat een lekkage gepaard gaat met flink wat stromend water, maar een klein haarscheurtje kan heel lang onopgemerkt blijven en zodoende ook voor vocht in de muren zorgen.

Wij kunnen met behulp van camera-inspectie en verwante methoden snel en vakkundig lekkages opsporen in uw woning in Outrijve.

5. Koudebruggen als oorzaak van vocht in de muren

Koudebruggen ontstaan bij verkeerd geplaatste isolatie. Er is dan sprake van een niet voldoende afgedicht plekje, waarlangs de koude buitenlucht in direct contact treedt met de vochtige en warme lucht binnen. Dit zorgt dus voor plaatselijke condensatieproblemen. U kunt dit snel oplossen door de isolatie te repareren op de bewuste plek.

Water-Dicht kan u bijstaan met een breed scala aan vochtproblemen, zowel binnen- als buitenshuis. Wilt u voorgoed komaf maken met die vervelende vochtige muren? Bel ons dan meteen, wij zullen dan een afspraak inplannen met u in uw woning in Outrijve. Daarna lossen wij het vochtprobleem op effectieve wijze voor u op.

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*