Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijzen

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijzen
Geschreven op 28 september

Vochtbestrijding is een verzamelterm voor zeer veel behandelmethoden, die allemaal een bepaald vochtprobleem uit de wereld helpen. Het kan soms erg lastig zijn om in te schatten waarom u vocht in huis heeft, laat staan de juiste behandelmethode er zelf bij te vinden.

Daarom hebben wij een handige lijst voor u samengesteld met de meest voorkomende vochtproblemen die wij behandelen. Inclusief de bijpassende behandelmethoden. Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0800/61.667, wij staan altijd klaar met advies en hulp.

1. Vochtprobleem: opstijgend vocht

Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door vocht dat via lagere etages uw muren binnensluipt, in de meeste gevallen gaat het om grondvocht. Daarna zal het langzaam stijgen naar hogere verdiepingen, wanneer de lagere oppervlakken verzadigd raken met vocht.

Opstijgend vocht begint veelal in kelders of op de begane grond wanneer er problemen zijn met de spouwmuur. Omdat grondvocht diverse mineralen en chemicaliën bevat, kunt u door opstijgend vocht ook te maken krijgen met muurzouten of salpeter.

Hoe opstijgend vocht behandelen?

Opstijgend vocht kan behandeld worden door: muurinjectie, muren onderkappen, het herstellen van een spouwmuur of het aanbrengen van een waterkering.

→ Last van vocht in huis?Contacteer ons voor een gratis analyse

2. Vochtprobleem: condens en schimmel

Condensatie ontstaat in ruimten met een relatief hoge luchtvochtigheid. Dit houdt in dat de lucht veel waterdamp bevat. Beschikt de betreffende ruimte echter niet over voldoende ventilatie? Dan zal de waterdamp geen uitweg vinden en condenseert het als gevolg tegen muren en plafonds aan.

Blijven deze oppervlakken lang nat? Dan kan dit vervolgens ontaarden in schimmels. Lees meer over schimmels en condensatie.

Oplossingen voor condens en schimmel

Condensatie problemen en schimmels kunnen behandeld worden door de installatie van een ventilatiesysteem of het herstellen van isolatiematerialen in geval van koudebruggen. 

Bel nu voor een GRATIS vochtdiagnose naar 0800/61.667

3. Vochtprobleem: een vochtige kelder

Een vochtige kelder kan omwille van vele redenen ontstaan. Sijpelwater dat naar binnen komt, grondwater dat binnentreedt, lekkages die voor wateroverlast zorgen, afdichtingen die niet goed waterdicht zijn en condensatie behoort ook tot de problemen.

Een kelder is een belangrijke ruimte die u het beste zo droog mogelijk houdt, omdat een natte kelder ook nog eens opstijgend vocht tot gevolg kan hebben. Bovendien vormt een kelder een onderdeel van de fundering van uw woning.

Oplossingen voor een vochtige kelder

Een vochtige of natte kelder kan behandeld worden door muurinjectie, kelderdichting of kelderdrainage. Contacteer ons voor advies op maat.

4. Vochtprobleem: doorslaand vocht

Doorslaand vocht is het fenomeen waarbij een natte gevel zorgt voor vochtige binnenmuren. Met name bij veel regenval en een gevel die slecht uitdroogt kan dit voor veel ellende zorgen. Doorslaand vocht ontstaat vooral wanneer een lang niet onderhouden gevel poreus is geworden. Ook kunnen beschadigingen aan de gevel een rol spelen, lees meer over doorslaand vocht.

Oplossingen voor doorslaand vocht

Doorslaand vocht kan behandeld worden via hydrofuge, gevelbekleding of het aanbrengen van vochtwerende verf. Contacteer ons voor advies op maat.

5. Andere vochtproblemen bestrijden

Naast deze 4 hoofdcategorieën zijn er nog talloze andere vochtproblemen denkbaar zoals lekkages, beschadigingen in materialen, problemen met isolatie en een dak dat lekt.

Elk vochtprobleem heeft één of meerdere behandelmethoden, welke in uw geval het best passend is kunnen wij voor u uitzoeken door middel van een vrijblijvende vochtdiagnose. Houdt u er ook rekening mee, dat soms meerdere vochtproblemen een rol kunnen spelen waardoor er ook meerdere behandelmethoden parallel dienen te worden toegepast.

Nadat wij de gratis vochtdiagnose voor u hebben uitgevoerd, kunnen wij u precies vertellen welke methoden in uw geval succes zullen hebben en natuurlijk ook de prijs van de behandeling.

Meer informatie? Bel Water-Dicht Vochtbestrijding via ons gratis nummer 0800/61.667, ons team vertelt helpt u graag, of stuur ons een e-mail.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*