Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijzen

Vochtbestrijding: vochtproblemen, behandeling & prijzen
Geschreven op 28 september

Vochtbestrijding is een verzamelterm voor zeer veel behandelmethoden, die allemaal een bepaald vochtprobleem uit de wereld helpen. Het kan soms erg lastig zijn om in te schatten waarom u vocht in huis heeft, laat staan dat het eenvoudig is om zelf de juiste behandelmethode te bepalen.

Daarom hebben wij een handige lijst voor u samengesteld met de meest voorkomende vochtproblemen die wij behandelen, inclusief de bijpassende behandelmethoden. Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0800/61.667, wij staan altijd klaar met advies en hulp.

1. Vochtprobleem: opstijgend vocht

Opstijgend vocht wordt veroorzaakt door vocht dat via lagere etages uw muren binnensluipt. In de meeste gevallen gaat het dan om grondvocht. Daarna zal het langzaam stijgen naar hogere verdiepingen, wanneer de lagere oppervlakken verzadigd raken met vocht.

Opstijgend vocht begint veelal in kelders of op de begane grond wanneer er problemen zijn met de spouwmuur. Omdat grondvocht diverse mineralen en chemicaliën bevat, kunt u door opstijgend vocht ook te maken krijgen met muurzouten of salpeter.

Hoe opstijgend vocht behandelen?

Opstijgend vocht kan behandeld worden door muurinjectie, muuronderkapping, het herstellen van een spouwmuur of het aanbrengen van een waterkering.

→ Last van vocht in huis?Contacteer ons voor een gratis analyse

2. Vochtprobleem: condens en schimmel

Condensatie ontstaat in ruimtes met een relatief hoge luchtvochtigheid. Dit houdt in dat de lucht veel waterdamp bevat. Beschikt de betreffende ruimte echter niet over voldoende ventilatie? Dan zal de waterdamp geen uitweg vinden en condenseert het bijgevolg tegen muren en plafonds aan.

Blijven deze oppervlakken lang nat? Dan kan dit vervolgens ontaarden in schimmels. Lees meer over schimmels en condensatie.

Oplossingen voor condens en schimmel

Condensatieproblemen en schimmels kunnen behandeld worden door de installatie van een ventilatiesysteem of het herstellen van isolatiematerialen in geval van koudebruggen. 

Bel nu voor een GRATIS vochtdiagnose naar 0800/61.667

3. Vochtprobleem: een vochtige kelder

Een vochtige kelder kan omwille van uiteenlopende redenen ontstaan. Sijpelwater dat naar binnen komt, grondwater dat binnentreedt, lekken die voor wateroverlast zorgen, afdichtingen die niet goed waterdicht zijn en ook condensatie behoort tot de mogelijke problemen.

Een kelder is een belangrijke ruimte die u het beste zo droog mogelijk houdt, omdat een natte kelder ook nog eens opstijgend vocht tot gevolg kan hebben. Bovendien vormt een kelder een onderdeel van de fundering van uw woning.

Oplossingen voor een vochtige kelder

Een vochtige of natte kelder kan behandeld worden door muurinjectie, kelderdichting of kelderdrainage. Contacteer ons voor advies op maat.

Opstijgend vocht

4. Vochtprobleem: doorslaand vocht

Doorslaand vocht is het fenomeen waarbij een natte gevel zorgt voor vochtige binnenmuren. Bijvoorbeeld bij veel regenval en een gevel die slecht uitdroogt, kan dit voor veel ellende zorgen. Doorslaand vocht ontstaat vooral wanneer een lang niet onderhouden gevel poreus is geworden. Ook kunnen beschadigingen aan de gevel een rol spelen. Lees hier meer over doorslaand vocht.

Oplossingen voor doorslaand vocht

Doorslaand vocht kan behandeld worden via hydrofuge, gevelbekleding of het aanbrengen van vochtwerende verf. Contacteer ons voor advies op maat.

5. Andere vochtproblemen bestrijden

Naast deze 4 hoofdcategorieën zijn er nog talloze andere vochtproblemen denkbaar zoals lekkages, beschadigingen in materialen, problemen met isolatie en een dak dat lekt.

Elk vochtprobleem heeft één of meerdere behandelmethoden. De beste oplossing voor uw probleem kunnen we bepalen door een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose. Houd er ook rekening mee dat soms meerdere vochtproblemen een rol kunnen spelen waardoor er ook meerdere behandelmethoden parallel dienen te worden toegepast.

Nadat wij de gratis vochtdiagnose voor u hebben uitgevoerd, kunnen wij u precies vertellen welke methoden in uw geval succes zullen hebben en uiteraard ook hoeveel de behandeling u zal kosten.

Meer informatie? Bel Water-Dicht Vochtbestrijding via ons gratis nummer 0800/61.667 of stuur ons een e-mail. Ons team helpt u graag verder!

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*