Hoeveel kost een behandeling tegen hygroscopische zouten?

Hoeveel kost een behandeling tegen hygroscopische zouten?
Geschreven op 23 oktober

Aan welke kosten moet u denken als u hygroscopische zouten wil laten verwijderen? Alles hangt af van de toestand van uw woning en muren. Hoe vergevorderd zijn de problemen met de hygroscopische zouten? Is er enkel een witte aanslag op de buitenmuren of ondervindt u ook binnenin uw woning al schade zoals loshangend behangpapier of afbrokkelende pleisterlagen?

Om dit alles te kunnen bepalen komen we best lang voor een volledige GRATIS vochtanalyse van uw woning. Op die manier krijgen we een totaalbeeld van de werken en kunnen we een kostprijs opmaken voor de behandeling tegen hygroscopische zouten.

Last van doorslaand vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Elke woning is anders en als er vocht aanwezig is, moet er gekeken worden wat de oorzaak precies is. Een mogelijkheid is het ontbreken van een waterkering in uw muren. Bij oudere huizen komt dit dikwijls voor. Hier werden de muren direct op de betonplaat gebouwd, zodat vocht makkelijk in uw muren kan komen. Met een waterkering is er een scheiding tussen bodem en muur, op die manier kan vocht niet in uw muur binnendringen.
Een andere mogelijkheid is dat u ergens een lek heeft, bijvoorbeeld in een dakgoot, zodat water zijn weg zoekt in uw muur en uiteindelijk vochtplekken begint te vertonen. Zijn uw binnenmuren vochtig, dan moet u zo snel mogelijk contact opnemen. Vochtige binnenmuren kunnen een onaangename geur verspreiden en schade toebrengen aan uw pleisterwerk en gezondheid, want er kunnen ook schimmels op ontstaan.

Kostprijs behandeling hygroscopische zouten

Merkt u natte plekken op uw binnenmuur, die tot ongeveer anderhalve meter hoog komen? Dan hebt u te maken met muren waar geen waterkering aanwezig is en die mogelijks verzadigd zijn met hygroscopische zouten. Zelf behandelen is onbegonnen werk, want de zouten moeten verwijderd worden uit de muren. Enkel een vakman kan dit tot een goed einde brengen dankzij zijn expertise en professioneel materiaal. De muren moeten voorzien worden van een waterkering en geïmpregneerd worden met een speciaal product. Zo kan het zout oplossen, de muur uitdrogen en is er geen kans dat nieuw vocht opstijgt.

Last van doorslaand vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Vochtige binnenmuren kunnen ook schadelijk zijn voor uw gezondheid. Waar vocht is, kan schimmel ontstaan en dit kan op uw luchtwegen slaan. Voorkom gezondheidsproblemen door een berekening te laten maken voor de kost van een behandeling tegen hygroscopische zouten.

Merkt u een eerste natte plek op aan een binnenmuur, wacht dan niet langer om een offerte te laten opmaken. Ook al is een behandeling misschien noodzakelijk, de kostprijs zal lager uitkomen dan wanneer uw volledige woning met vochtige muren zit. Stel dit dus niet te lang uit, want het kan de prijs om hygroscopische zouten te behandelen alleen maar verhogen. Neem nu contact met ons op voor een gratis vrijblijvende vochtdiagnose van uw woning.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definiteve oplossing