Hoeveel kost een behandeling tegen hygroscopische zouten?

Hoeveel kost een behandeling tegen hygroscopische zouten?
Geschreven op 23 oktober

Met welke kosten moet u rekening houden als u hygroscopische zouten wil laten verwijderen? Alles hangt af van staat van uw woning en muren. Hoe vergevorderd zijn de problemen met de hygroscopische zouten? Is er enkel een witte aanslag op de buitenmuren of ondervindt u ook in de woning al schade zoals loshangend behangpapier of afbrokkelende pleisterlagen?

Om op al deze vragen een antwoord te geven, komen we best even langs. Water-Dicht Vochtbestrijding voert een GRATIS en vrijblijvende vochtanalyse van uw woning uit. Zo krijgen we een totaalbeeld van de werken en kunnen we een kostprijs bepalen voor de behandeling van hygroscopische zouten.

Last van doorslaand vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Elke woning is natuurlijk anders. Maar bij elk vochtprobleem, eender waar, moet er altijd gezocht worden naar de precieze oorzaak. Eén van de mogelijke oorzaken is dat er geen waterkering in uw muren zit. Dit komt bij oudere huizen dikwijls voor. Wanneer er geen waterkering aanwezig is, betekent dit dat de muren rechtstreeks op de betonplaat werden gebouwd, zodat er gemakkelijker vocht in de muren kan terechtkomen. Een waterkering is eigenlijk een scheiding tussen bodem en muur, om zo vocht buiten te houden.

Kostprijs behandeling hygroscopische zouten

Heeft u vochtige plekken op uw binnenmuur die tot ongeveer anderhalve meter hoog reiken? Dan betekent dit dat er geen waterkering in de muur aanwezig is en dat de muur mogelijk verzadigd is met hygroscopische zouten. Neem het van ons aan, dit probleem zelf behandelen is onbegonnen werk. De zouten moeten namelijk uit de muren verwijderd worden. Enkel een vakman met ervaring, expertise en professioneel materiaal kan deze klus tot een goed einde brengen. Hij zal de muren voorzien van een waterkering en deze impregneren met een speciaal product, waardoor het zout kan oplossen, de muur kan uitdrogen en waardoor vocht niet langer de kans krijgt om op te trekken.

Last van doorslaand vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Vochtige binnenmuren zijn niet alleen bijzonder nefast voor de staat van uw woning, maar ook voor uw gezondheid. Vocht kan leiden tot schimmelvorming en dat kan een impact hebben op uw luchtwegen. Voorkom gezondheidsproblemen en vraag een expert om een kostenberekening uit te voeren voor een behandeling van hygroscopische zouten.

Merkt u een eerste vochtige plek op een binnenmuur op? Wacht dan niet langer om een offerte op te vragen. Een behandeling zal dan misschien wel noodzakelijk zijn, maar wanneer u tijdig ingrijpt, zal de kostprijs aanzienlijk lager uitvallen dan wanneer al uw muren reeds met vochtproblemen kampen. Stel dit dus niet te lang uit, want hoe langer u wacht, hoe duurde de behandeling van hygroscopische zouten wordt. Neem nu contact met ons op voor een gratis vrijblijvende vochtdiagnose van uw woning.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing