Last van optrekkend vocht in Erpe?

Wij lossen elke optrekkend vochtprobleem op in Erpe

Woont u in Erpe en beschikt u daarnaast over een kelder of kruipruimte? Dan wil u deze ruimte waarschijnlijk ook optimaal benutten, want vooral een kelder is uitermate geschikt voor de opslag van diverse spullen.

Opstijgend vocht

Een ondergrondse ruimte is echter erg vatbaar voor vocht en vochtgerelateerde problematiek. Een kelder heeft van nature, wegens zijn ligging, een hogere luchtvochtigheidsgraad. Maar verder is er ook een groter risico op opstijgend grondvocht. De vloer van een kelder bevindt zich namelijk meestal onder het niveau van het grondvocht. Vooral bij nattere jaargetijden kan dit wateroverlast veroorzaken. Via diverse wegen kan dit vocht zich een weg naar boven in uw woning banen, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Ook last van vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose op 0800/61.667

Optrekkend grondvocht in Erpe

Opstijgend grondvocht kan op meerdere manieren uw kelder binnendringen.
1. Eén van deze manieren is via de zogenaamde klimnaad, de verbinding tussen een (betonnen) vloer en (bakstenen) wand, en de wanden. In dit geval is er vocht aanwezig bij de naad waar de wanden van de kelder en de vloer elkaar ontmoeten. Hoewel de betonnen keldervloer het water tegenhoudt, kan het dan toch nog via deze naad de kelder insijpelen.

2. Een andere manier waarop vocht de kelder kan binnendringen, is via de vloer. Is de vloer van uw kelder of kruipruimte niet van beton, dan kan dit wel eens gebeuren. In deze gevallen loopt u het risico dat uw kelder letterlijk vol kan stromen met water. Slaat u spullen op in uw kelder, dan kan dit aanzienlijke problemen geven, niet alleen voor uw kelder, maar ook voor de rest van uw woning.

Vraag uw gratis vochtdiagnose aan →Wij komen gratis bij u langs voor een diagnose

Problemen door optrekkend grondvocht

Door opstijgend grondvocht, maar ook door andere vochtproblemen zoals sijpelwater en condens, kunnen op termijn verschillende vochtproblemen ontstaan. Denk hierbij aan schimmelvorming, corrosie en houtrot. Tevens kan in extreme gevallen het vocht een weg vinden naar hoger gelegen niveaus van het pand, via het metselwerk in de wanden en de vloeren.

Als u niets onderneemt om het vochtprobleem aan te pakken, dan loopt u het risico dat de fundering van uw pand in Erpe aanzienlijke schade oploopt. Ook bestaan er gevaren voor de gezondheid van u en uw medebewoners, zeker wanneer er reeds sprake is van aandoeningen aan de luchtwegen. Vochtige panden zijn de perfecte broedplaats voor schimmels en zwammen, die sporen verspreiden in de lucht die u inademt.

Niet alleen uw gezondheid, maar ook uw woning loopt schade op. De muren en vloeren zullen mettertijd aangetast worden en daardoor minder stabiel worden. Ook zal verf uiteindelijk afbladderen en het behang van de muren beginnen loslaten, omdat het zich minder goed blijft hechten door de vochtige ondergrond.

Opstijgend vocht Water-Dicht

Optrekkend vocht bestrijden in Erpe

In alle gevallen is er gelukkig altijd een oplossing beschikbaar. Heeft u onlangs vochtschade ontdekt in uw pand? En is deze nog miniem? Dan zijn er tal van mogelijkheden voor zowel de lange als korte termijn.

Ook in gevallen waarin delen van de woning reeds beschadigd zijn, kan u rekenen op vochtexperts om het vochtprobleem grondig aan te pakken. Water-dicht.be beschikt over jarenlange expertise op het gebied van vochtbestrijding en helpt u snel en vakkundig uit de nood. Na telefonisch contact komen wij bij u langs voor een gratis vochtdiagnose op maat van uw specifieke situatie. Vervolgens stellen we een concrete, vrijblijvende oplossing waarmee het vochtprobleem voorgoed opgelost is. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak in Erpe.

Ook last van optrekkend vocht? →Contacteer me voor een definitieve oplossing

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*