Last van water in uw kruipkelder in regio De Klinge?

Woont u in regio De Klinge en heeft u last van water in uw kelder of kruipruimte? Erg vervelend, vooral als u de kelderruimte ook gebruikt voor opslag van diverse goederen en deze door het water beschadigd zijn. Jammer genoeg is het een probleem dat geregeld voorkomt, omdat een kelder nu eenmaal sneller vatbaar is voor water gerelateerde overlast. Een kelderruimte bevindt zich namelijk ondergronds, waardoor water meer mogelijkheden heeft om binnen te dringen, dan op hoger gelegen verdiepingen.

Ook last van vocht in de kelder of kruipruimte? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Opstijgend vocht

Soorten wateroverlast in uw kelder of kruipruimte

Bij en na hevige regenval kan sijpelwater als stromend water de kelder binnendringen als deze niet geheel waterdicht is. Verder bestaat het risico dat grondwater zich een weg naar binnen waant vanwege het lage niveau van de kelder. Daarnaast hebben een kelder en kruipkelder meer kans op condensvorming, doordat er veelal een gebrek is aan goede ventilatie in ondergrondse ruimten

In al deze gevallen is het aangeraden om snel uw kruipkelder droog te maken, om zo verdere schade aan uw woonst te voorkomen. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van vochtproblemen kan Water-dicht.be u hierin perfect van dienst zijn, ook in regio De Klinge.

Natte kruipkelder: gevolgen

Wateroverlast in de kruipkelder kan aanzienlijke gevolgen voor uw huis hebben. Niet alleen op kelderniveau en de spullen die zich aldaar bevinden, maar in een later stadium ook voor de bovengelegen verdiepingen. Als het water in uw kruipkelder immers in de wanden en het plafond trekt, zal het zich langzaamaan een weg naar boven zoeken. Dit noemt men ook wel opstijgend grondvocht, meer hierover kunt u via deze link vinden. Opstijgend vocht heeft heel wat gevolgen voor uw woning, zoals loslatend behang, schilferende verf- en pleisterlagen, plinten die los komen te zitten, vochtplekken met uiteindelijk ook schimmelvorming en een algemene muffe geur in uw huis. Alle reden dus, om een kruipruimte droog te maken en ook zo te houden.

Last van een vochtige kelder? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Kruipkelder droog maken en leegpompen

De techniek om uw kruipkelder weer droog te maken, is enigszins afhankelijk van de aanwezige hoeveelheid water. Is er sprake van vochtoverlast door condensvorming? Dan is kelderisolatie een goede keuze, veelal in combinatie met een goed ventilatiesysteem. Door isolatiemateriaal te plaatsen kan het vocht zich niet meer verspreiden, en daarnaast gaat het ventilatiesysteem de vorming van condens tegen. De reeds aangetaste wanden, vloeren en plafonds kunnen worden behandeld en eventueel ook nog geïnjecteerd worden met een vochtwerend middel.

Opstijgend vocht Water-Dicht

Is er echter sprake van een natte kelder door grond- of sijpelwater? En heeft u daardoor echt een laag water in uw kelder? Dan zal uw kruipruimte of kelder allereerst moeten worden leeggepompt. Daarna kunt u opteren voor ofwel kelderdrainage, of kelderbekuiping. Kelderdrainage omvat het plaatsen van drainageranden, waardoor water in de toekomst afgevoerd kan worden via afvoerkanalen. Kelderbekuiping gaat nog een stap verder en houdt u kelder gegarandeerd vochtvrij. Bij kelderbekuiping worden de wanden en vloeren van de kelder of kruipkelder voorzien van waterdicht materiaal, waardoor water geen kans meer heeft om binnen te dringen.

Contacteer ons voor uitgebreid advies en hulp bij een natte kruipkelder

Welke van bovenstaande opties juist voor u geschikt is, kunnen wij enkel aangeven nadat we uw specifieke situatie hebben beoordeeld. Maak nu een afspraak voor een gratis vochtdiagnose. Wij zijn snel ter plekke in de regio De Klinge om u van vakkundig advies te voorzien op basis van uw eigen situatie.

Last van een vochtige kelder? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*