Wat is kelderdrainage?

Wat is kelderdrainage?
Geschreven op 10 april

Heeft u last van een vochtige kelder, en bent u aan het bekijken hoe u uw kelder volledig waterdicht kunt krijgen? Er bestaan verschillende oplossingen om een kelder vochtvrij te maken. Kelderdichting en kelderdrainage bieden beiden een totaaloplossing. 

Waarom zou u uw kelder waterdicht maken?

Kelders zijn handige ruimtes die in veel gevallen extra opslagplaats bieden voor spullen, wijn en andere zaken die u niet op dagelijkse basis nodig heeft. Over het algemeen zult u dan ook zelf niet al te vaak in uw kelder vertoeven. Dit leidt er echter vaak toe dat mensen de kelder wat verwaarlozen en te weinig aandacht schenken aan de bouwkundige constructie.

Helaas kan een kelder te maken krijgen met vochtproblemen. Indien deze vochtproblemen langere tijd onbehandeld blijven, kan dit leiden tot vochtschade aan uw kelder, de spullen die er zijn opgeslagen en op termijn ook aan de rest van uw woning. Een kelder is erg gevoelig voor vocht, omdat vocht in uw kelder op meerdere manieren binnen kan treden. Het is dus belangrijk om uw kelder goed te beschermen tegen vocht.

Vocht in uw kelder? Bel voor een GRATIS diagnose naar 0800/61.667

Kelderdrainage rekent af met vocht in uw kelder

Kelderdrainage is een methode om uw kelder waterdicht te maken. In tegenstelling tot kelderdichting sluit kelderdrainage uw kelder niet compleet af, maar zorgt het voor een afvoersysteem waardoor vocht voortaan direct weg wordt gevoerd. Op die manier kan het vocht niet meer in de wanden van uw kelder trekken.

Concreet bestaat een kelderdrainagesysteem uit een speciaal noppenmembraan dat tussen diverse waterafstotende lagen wordt aangebracht op uw keldermuren. Dit noppenmembraan voert vocht direct af, nog voordat het in aanraking komt met de aanwezige oppervlakken in uw kelder. Via het membraan eindigt het overtollige water onderuw keldervloer en wordt het via de reguliere wegen afgevoerd.

Kelderdrainage is daarmee een uitstekende manier om af te rekenen met vochtproblemen, omdat het vocht dat uw kelder omgeeft, meteen kan worden afgevoerd. 

Kelderdrainage kan op meerdere plekken worden toegepast

Kelderdrainage bestaat in meerdere uitvoeringen. U kunt er uiteraard voor kiezen om uw volledige kelder te voorzien van een drainagesysteem, maar daarnaast kunt u ook opteren voor plaatselijke oplossingen zoals wanddrainage, vloerdrainage of randdrainage. Een expert op het gebied van vochtbestrijding kan u precies vertellen welke optie in uw situatie het beste effect zal hebben.

Interesse in kelderdrainage?

Neem dan nu contact op met Water-Dicht Vochtbestrijding. Ons deskundige team weet als geen ander hoe korte metten te maken met vochtproblemen in uw kelder. Wij kunnen snel, vakkundig en efficiënt de best passende methode bij u implementeren, zodat uw kelder in een mum van tijd weer 100% droog en fris aanvoelt. Bel ons vandaag nog en wij komen zo snel mogelijk bij u langs om u te helpen.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing