Hoe uw kelder 100% waterdicht maken met kelderdichting

Hoe uw kelder 100% waterdicht maken met kelderdichting
Geschreven op 29 augustus

Heeft u last van vocht in de kelder? Of erger nog, natte voeten? Dan is het hoog tijd hier zo snel als mogelijk iets aan te doen! Een natte kelder heeft namelijk niet alleen gevolgen voor de kelder zelf, maar ook voor de rest van uw woning. Een kelder is immers een belangrijk onderdeel van de fundering van uw huis en zorgt daarmee voor de nodige stabiliteit van de volledige constructie. Komt de stabiliteit van de kelder door vochtproblemen in het gedrang, dan heeft dit automatisch gevolgen voor uw woning als geheel.

Verschillende methoden om uw kelder droog te maken (zelfs 100% met garantie)

 Gelukkig bestaan er veel verschillende methoden om een kelder weer als nieuw te maken. U kunt denken aan muurinjectie, scherminjectie en betoninjectie, of het installeren van een ventilatiesysteem in het geval van condensatieproblemen. Meer omvattende behandelmethoden bestaan uit kelderdrainage en kelderdichting. Vooral kelderdichting is een methode bij uitstek, om uw kelder weer 100% waterdicht te maken.

→ Last van een vochtige kelder?Contacteer ons voor een gratis analyse

Hoe ontstaan vochtproblemen in de kelder?

Een kelder kan met een brede waaier aan vochtproblemen te maken krijgen doorheen de jaren. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van binnentredend sijpel- of grondwater, maar ook lekken kunnen een enorme ravage aanrichten waardoor uw kelder steeds natter en weker wordt. Condensatie kan ook de kop opsteken, wat tot gevolg heeft dat uw muren steeds vochtiger worden en op termijn ook de kans bieden aan andere vochtproblemen zoals schimmelvorming.

Al deze vochtproblemen ontstaan doordat uw kelder op één of andere manier niet goed waterdicht is. Soms kan dit lokale oorzaken hebben, zoals fijne haarscheurtjes in de muren of de vloer van uw kelder. Maar in andere gevallen kunnen volledige oppervlakken door een gebrek aan onderhoud beschadigd en verzwakt raken, hetgeen resulteert in een verminderde waterdichtheid. In al deze gevallen is het belangrijk om snel actie te ondernemen.

Wilt u een oplossing die 100% werkzaam is tegen vocht in de kelder?

Overweeg dan uw kelder grondig aan te pakken en weer sterk en weerbaar te maken tegen vocht met behulp van kelderdichting. Kelderdichting wordt ook wel kelderbekuiping genoemd. Het betreft een methode die alle wanden en de vloer van uw kelder stript, om deze vervolgens weer opnieuw op te bouwen.

Bel nu voor een GRATIS vochtdiagnose naar 0800/61.667

Dit geschiedt door middel van het plaatsen van meerdere sterke en waterafstotende lagen over elkaar heen, die vocht op een ingenieuze manier buiten de deur houden. De materialen die worden gebruikt verschillen per kelder en situatie. Zo heeft u onder andere de keuze uit soepele en stijve kelderdichting. Maar het resultaat is altijd hetzelfde: een 100% waterdichte kelder die heel wat jaren mee zal gaan.

Welke vorm van kelderdichting kunt u het beste kiezen?

Indien u geïnteresseerd bent in deze methode maar nog niet zo goed weet welke vorm van kelderdichting u het beste kunt kiezen, dan kunt u altijd terecht bij Water-Dicht Vochtbestrijding.

Na het uitvoeren van een geheel vrijblijvende vochtdiagnose kunnen wij u exact vertellen, welke vochtproblemen in uw kelder zorgen voor natte oppervlakken en hoe wij dit het beste voor u aan kunnen pakken. Kelderdichting is een uitstekende methode om verzekerd te zijn van een sterke, waterdichte en stevige kelder. Meer weten? Bel ons direct en wij beantwoorden al uw vragen via ons gratis nummer 0800/61 667.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing