Hoe uw kelder waterdicht maken langs binnen?

Hoe uw kelder waterdicht maken langs binnen?
Geschreven op 9 maart

Heeft u last van water of vocht in uw kelder? Om vochtproblemen in uw kelder te voorkomen en bestrijden, kan het nodig zijn om bijkomende maatregelen te treffen. Kelders zijn bijzonder handig als opslagruimte, maar tegelijkertijd ook gevoeliger voor vocht in vergelijking met andere kamers en ruimtes in uw woning. Een kelder ligt ondergronds en is hierdoor vatbaar voor binnentredend vocht, zoals grondwater en sijpelwater.

Heeft uw kelderruimte te kampen met zwakke plekken en beschadigingen, dan zal vocht van buitenaf gemakkelijk uw kelder kunnen binnendringen. Merkt u bepaalde gebreken in uw kelder op, dan raden we sowieso aan deze niet te lang op hun beloop te laten en deze tijdig aan te pakken.

U kunt zowel langs binnen als langs buiten uw kelder waterdicht maken. In de meeste gevallen zullen behandelmethoden die langs binnen worden uitgevoerd een stuk praktischer zijn, met name in het geval van een reeds bestaande kelder. Uw kelder langs binnen waterdicht makenvereist geen sloopwerk en kan daarom vaak snel en effectief worden toegepast.

→ Last van een vochtige kelder?Contacteer ons voor een gratis analyse

Plaatselijk uw kelder waterdicht maken met muurinjectie

Indien uw kelder voornamelijk last heeft van één of meerdere zwakke plekjes, dan bent u hoogstwaarschijnlijk het beste af met het injecteren van deze scheurtjes en barstjes. Deze muurinjectie gebeurt met behulp van een zogenaamde injectiegel die bestaat uit speciale waterwerende materialen zoals hars of epoxy. De scheuren in het metselwerk of beton worden met deze substantie geheel waterdicht gemaakt, zodat vocht geen kansmeer krijgt om binnen te dringen.

Deze methode is zeer snel toepasbaar en u kunt zeer snel weer van uw kelder gebruik maken. Kelders kunnen te maken krijgen met een veelvoud aan zwakke plekken, zoals gebarsten metsel- en voegwerk en gescheurd beton. Injectie is toepasbaar op al deze oppervlakken en daardoor geschikt in veel situaties.

Afdichten van openingen waar leidingen doorheen lopen

In uw kelder kunt u ook het risico op lekkages lopen wanneer u één of meerdere openingen heeft waar kabels en leidingen doorheen lopen. U kunt deze openingen met verschillende materialen en systemen volledig waterdicht afsluiten, zodat u in uw kelder ook via deze route geen vochtoverlast meer hoeft te verwachten. 

Daarnaast kan een dergelijke situatie gevaarlijk zijn indien het stroomkabels en draden betreft. Het is dus met andere woorden altijd verstandig om dergelijkeopeningen goed af te dichten.

Vocht in uw kelder? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Kelderdichting langs binnen om voorgoed van de vochtproblemen af te zijn

Een zeer effectieve totaaloplossing is kelderdichting. Deze methode voorziet uw gehele kelderwanden van meerdere waterafstotende lagen, die vervolgens afgedicht worden met stevige cementlagen. Uw keldermuren zullen helemaal worden gestript waarna deze nieuwe lagen één voor één worden aangebracht. Het aantal lagen en de gebruikte materialen kunnen verschillen naargelang de specifieke behoefte van uw kelder en de dikte van uw wanden. In ieder geval bent u met kelderdichting verzekerd van een 100% waterdichte kelder, waar u met een gerust hart spullen in kunt opslaan zonder dat u bang moet zijn dat deze door vocht beschadigd raken.

Welke methode is voor uw kelder het meest geschikt?

Om te achterhalen welke methode het beste bij uw kelder past, komt Water-Dicht Vochtbestrijding graag bij u langs om uw kelder aan een vrijblijvende vochtdiagnose te onderwerpen. Hierna kunnen wij u precies vertellen met welke vochtproblemen uw kelder mogelijk kampt. Natuurlijk voorzien wij u ook meteen van deskundig en passend advies over de mogelijke behandelmethodenNeem nu contact met ons op en vraag uw gratis vochtdiagnose!

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing