Hoe uw kelder waterdicht maken langs binnen?

Hoe uw kelder waterdicht maken langs binnen?
Geschreven op 9 maart

Heeft u last van water of vocht in uw kelder? Om vochtproblemen in uw kelder te voorkomen en bestrijden, kan het nodig zijn om extra maatregelen te treffen. Kelders zijn bijzonder handig als opslagruimte, maar tegelijkertijd ook gevoeliger voor vocht in vergelijking met andere kamers en ruimten in uw woning. Een kelder ligt ondergronds en is hierdoor vatbaar voor binnentredend vocht, zoals grondwater en sijpelwater.

Heeft uw kelderruimte te kampen met zwakke plekken en beschadigingen, dan zal vocht van buitenaf gemakkelijk uw kelder kunnen binnendringen. Merkt u bepaalde mankementen in uw kelder op, dan raden we sowieso aan deze niet te lang te laten gedijen. 

U kan zowel langs binnen als langs buiten uw kelder waterdicht maken. In de meeste gevallen zullen behandelmethoden die langs binnen worden uitgevoerd een stuk praktischer zijn, met name in het geval van een reeds bestaande kelder. Uw kelder langs binnen waterdicht maken vereist geen sloopwerk en kan daarom vaak snel en effectief worden toegepast.

Plaatselijk uw kelder waterdicht maken met muurinjectie

Indien uw kelder voornamelijk last heeft van één of meerdere zwakke plekjes, dan bent u hoogstwaarschijnlijk het beste af met het injecteren van deze scheurtjes en barstjes.  Deze muurinjectie gebeurt door middel van een zogenaamde injectiegel. Deze injectiegel bestaat uit speciale waterwerende materialen zoals hars of epoxy. De scheuren in het metselwerk of beton worden met deze substantie geheel waterdicht gemaakt, zodat vocht geen kans meer ziet binnen te dringen.

Vocht in uw kelder? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Deze methode is zeer snel toepasbaar en u kunt zeer snel weer van uw kelder gebruik maken. Kelders kunnen te maken krijgen met een veelvoud aan zwakke plekken, zoals gebarsten metsel- en voegwerk en gescheurd beton. Injectie is toepasbaar op al deze oppervlakken en daardoor geschikt in veel situaties.

Afdichten van openingen waar leidingen doorheen lopen

In uw kelder kunt u ook risico op lekkages hebben wanneer u één of meerdere openingen heeft waar kabels en leidingen doorheen lopen. U kunt deze openingen met verschillende materialen en systemen geheel waterdicht afsluiten, zodat u in uw kelder ook via deze route geen vochtoverlast meer hoeft te verwachten.
Daarnaast kan een dergelijke situatie gevaarlijk zijn indien het stroomkabels en draden betreft. Het is dus met andere woorden altijd verstandig om dergelijke openingen goed af te dichten.

Kelderdichting langs binnen om voorgoed van de vochtproblemen af te zijn

Een zeer effectieve totaaloplossing biedt kelderdichting. Deze methode voorziet uw gehele kelderwanden van meerdere waterafstotende lagen, die vervolgens afgedicht worden met stevige cementlagen. Uw keldermuren zullen geheel worden gestript waarna deze nieuwe lagen één voor één worden aangebracht. Het aantal lagen en de gebruikte materialen kunnen verschillen naar gelang de specifieke behoefte van uw kelder en de dikte van uw wanden. In ieder geval bent u met kelderdichting verzekerd van een 100% waterdichte kelder, waar u met een gerust hart spullen in kunt opslaan zonder vrees dat deze door vochts beschadigd raken.

Welke methode is voor uw kelder het meest geschikt?

Om te achterhalen welke methode idealiter bij uw kelder past, komt Water-Dicht Vochtbestrijding graag bij u langs om uw kelder aan een vrijblijvende vochtdiagnose te onderwerpen. Hierna kunnen wij u precies vertellen met welke vochtproblemen uw kelder mogelijkerwijs kampt. Natuurlijk voorzien wij u ook meteen van deskundig en passend advies over gepaste behandelmethoden. Neem nu contact met ons op en vraag uw gratis vochtdiagnose!

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*