Hoe kies je een betrouwbare vochtbestrijder?

Hoe kies je een betrouwbare vochtbestrijder?
Geschreven op 14 september

Merk je donkere vochtplekken op de muren? Hangt er een muffe geur in de kelder? Of zie je vaak condensvlekken op het plafond? Dan heb je te kampen met een vochtprobleem. Hoe sneller je ze aanpakt, hoe beter. Maar dan heb je natuurlijk een betrouwbare vochtbestrijder in je regio nodig. Hoe herken je een betrouwbare vochtbestrijder? En wat doet een goede vochtbestrijder allemaal? Je leest het hier.

Ook last van opstijgend vocht? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

betrouwbare vochtbestrijder

 

Tip 1: ga niet meteen met de eerste de beste in zee

Heb je een vochtprobleem opgemerkt in je woning? Dan zal je waarschijnlijk uit een gezonde reflex ook contact opnemen met verschillende vochtbestrijders. Zo ontvang je verschillende offertes die je dan kan vergelijken.

Bij Water-Dicht kan je terecht voor een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose. We komen graag eerst bij je langs om het probleem gratis onder de loep te nemen. Op die manier kunnen we een precieze offerte opmaken en je een antwoord bieden op al je vragen.

Tip 2: bekijk de offerte op een grondige manier

De belangrijkste tip die we je mee kunnen geven: staar je niet blind op de prijs en bekijk een offerte steeds in zijn geheel.

  • Heb je het gevoel dat alles maar wat summier is opgesomd? Dan kan je beter op je hoede zijn...
  • Of is er daarentegen tijdens het plaatsbezoek al blijk gegeven van inzicht en technische kennis rond het vochtprobleem en bevestigt de offerte dit? Dan kan je er gerust in zijn.
  • Je wil vooral een definitieve oplossing in plaats van het probleem na een tijd gewoon terug te zien komen.

De prijs van een vochtbestrijder

De prijs van de vochtbestrijding is natuurlijk een belangrijke factor voor je beslissing. Wanneer je verschillende offertes hebt ontvangen, kan je de prijzen vergelijken. Houd zeker rekening met bijkomende kosten. Zo moet je in de meeste gevallen nog verplaatsingskosten betalen of komen er nog andere kosten bij, zoals het huren van een stelling. Zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van de totaalprijs. 

Wat de prijs betreft: goedkoop is in geval van vochtproblemen zoals opstijgend vocht of vochtige kelders heel vaak "duurkoop". Zorg ervoor dat je met vertrouwen een aannemer kunt aanstellen die het probleem op lange termijn definitief zal oplossen.

Een betrouwbare vochtbestrijder biedt vakmanschap en kwaliteit

Er is echter veel meer dan de prijs alleen. Kwaliteit is belangrijk. Een goedkope, maar slecht uitgevoerde behandeling tegen vocht zal je niet lang beschermen. Meer zelfs, mogelijk wordt het probleem na enkele jaren dan alleen maar erger. Vochtproblemen kunnen de stabiliteit van je woning in het gedrang brengen en creëren ook een ongezonde leefomgeving. Kies daarom voor een betrouwbare vochtbestrijder met expertise. Zo weet je zeker dat het vochtprobleem ook echt verholpen is.

Hoe weet je of een vochtbestrijder betrouwbaar is? Controleer op de website van de vochtbestrijder of het gaat om een gecertificeerde expert. Je kan ook vragen naar welke producten de vochtbestrijder gebruikt en of die bepaalde keurmerken hebben. Kan de vochtbestrijder daar ja op antwoorden? Dan mag je op beide oren slapen!

Water-Dicht is lid van de Bouwunie en van de Embuild (de vroegere Confederatie Bouw). We zijn ook lid van het WTCB, een particuliere onderzoeksinstelling die door middel van wetenschappelijk onderzoek de kwaliteit van werken in de bouwwereld naar een hoger niveau tilt. Bij ons zit je met andere woorden goed.

                  

Een betrouwbare vochtbestrijder geeft garantie

Betrouwbare vochtbestrijders weten dat hun behandelingen effectief zijn. Ze zijn dan ook niet bang om garantie te verlenen.

Bij Water-Dicht krijg je tot 30 jaar garantie op de vochtbehandelingen. We hebben meer dan 25 jaar ervaring in het vak en dankzij die expertise kunnen we doeltreffende behandelingen tegen vocht beloven. We zijn ervan overtuigd dat we kwaliteit leveren.

Informeer naar de behandeling

Vochtproblemen zijn niet min. Vochtige ruimtes zijn ongezond om in te wonen en lokken vaak allerhande schimmels. Bakstenen die verzadigd zijn met vocht verliezen bovendien ook deels hun stabiliteit, met alle gevolgen van dien. Het is dan ook belangrijk dat vochtproblemen niet oppervlakkig verholpen worden, maar dat ook de oorzaak van het probleem aangepakt wordt. Zo ben je er zeker van dat het probleem niet terugkeert.

Lees je dus vooraf wat in over welke behandelingen voor welk vochtprobleem bestaan zodat je op zijn minst al een notie hebt van wat de vochtbestrijder je vertelt. Onze website staat wat dat betreft boordevol informatie, wij bieden graag transparantie aan onze klanten.

Een typisch dingetje om op te letten? Natuurlijk moet de vochtige muur na de behandeling ook goed afgewerkt worden. Bij muurinjecties moeten de geboorde gaatjes bijvoorbeeld terug opgevuld worden. Ga na of de vochtspecialist ook die afwerking voorziet.

Tip 3: lees reviews van de vochtbestrijder

Om te weten of de vochtbestrijder betrouwbaar is, kan je te rade gaan bij vorige klanten. Misschien ken je iemand die gebruik gemaakt heeft van de diensten van de vochtbestrijder. Is dat niet het geval, dan kan je online naar reviews zoeken. Zo kom je te weten of klanten tevreden zijn van het geleverde werk, of het vochtprobleem ook echt verholpen werd en of de vochtbestrijder de werken netjes uitgevoerd heeft.

Hoe vind je reviews en meningen over vochtbestrijders? Je kan bijvoorbeeld de website Trustlocal gebruiken. Trustlocal scant de markt en geeft een overzicht van betrouwbare vakmannen, waaronder ook vochtbestrijders. Elke betrouwbare vochtbestrijder krijgt een score en klanten kunnen er reviews achterlaten.

Natuurlijk vind je ook Water-Dicht daarop terug. Lees onze reviews bijvoorbeeld hier.

Water-Dicht behandelt vocht met expertise

Heb je te maken met opstijgend vocht in de woonkamer? Is de kelder niet langer droog? Zie je schimmels op het plafond van de badkamer? Of merk je een muffe geur in huis, maar weet je niet of je ook echt met vochtproblemen te maken hebt? Contacteer onze vochtexperts voor een gratis en vrijblijvende vochtdiagnose. We komen dan langs om het vochtproblemen te lokaliseren en in kaart te brengen. We stellen een gepast behandelplan op en verjagen het vocht snel uit je woning.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing