Wat is impregneren? Beschermt impregneren uw gevel?

Wat is impregneren? Beschermt impregneren uw gevel?
Geschreven op 11 juni

Merkt u dat de kwaliteit en weerbaarheid van uw gevel er de laatste tijd op achteruit gaan? Dan kan dit aan een verminderde kwaliteit van het metsel- en voegwerk of de eventuele pleisterlaag op uw gevel liggen. Waarom? Omdat deze materialen na verloop van tijd steeds minder weerbaar worden tegen de vele weersinvloeden die ons land rijk is. 

Uw gevel impregneren kan dit proces gelukkig een halt toeroepen en uw gevel gedurende vele jaren opnieuw prima beschermen.

1. Gevels zijn van nature poreus en gevoelig voor vocht

De materialen waaruit uw gevel vervaardigd is, zijn over het algemeen poreus van aard. Dat betekent dat vocht redelijk gemakkelijk in de materialen kan binnendringen, zeker wanneer deze langdurig onbehandeld zijn gebleven. 

Na een periode waarin de stenen of de pleisterlaag constant zijn blootgesteld aan weersomstandigheden zoals regen, wind en kou zal deze porositeit toenemen. Hierdoor kan vocht steeds dieper in uw gevel dringen en op termijn ook de binnenkant van uw woning aantasten. Dit proces wordt ook wel doorslaand vocht genoemd. Doorslaand vocht kan omvangrijke vochtschade en vochtproblemen in huis veroorzaken. Om dit te voorkomen, is het van belang dat uw gevel steeds in optimale conditie is. 

→ Last van een vochtige gevel?Contacteer ons voor een gratis analyse

2. Impregnatie zorgt voor een speciale beschermlaag

Om uw gevel heel wat weerbaarder te maken tegen regen en andere vervelende weersomstandigheden, kunt u uw gevel (laten) impregneren. Dit proces houdt in dat uw gevel wordt voorzien van een speciale waterafstotende coating die ervoor zorgt dat de porositeit van de onderliggende materialen wordt gecompenseerd.

Deze laag is helemaal doorzichtig, dus u ziet er echt helemaal niets van! Het impregneren van uw gevel heeft geen enkele invloed op het uitzicht van uw gevel. Een bijkomend groot voordeel is het feit dat gevelimpregnatie damp-open eigenschappen heeft. Dit maakt dat vocht uitermate snel kan uitdrogen. Het zal niet langer in uw gevel blijven zitten, maar verdampt in een snel tempo, wat vochtproblemen in de toekomst vermijdt.

3. Ik wil mijn gevel laten impregneren, kan dat?

Gevelimpregnatie kan toegepast worden op de meeste gevels. Er zijn echter wel enkele voorwaarden. Zo zult u goed moeten nagaan of uw gevel geen last heeft van barsten en scheurtjes. Impregnatie heeft namelijk geen nut als uw gevel op één of meerdere plaatsen beschadigd is, want vocht en water zal via deze plekken gewoon in uw muur blijven dringen. 

Wilt u dat impregnatie het gewenste effect heeft? Dan moeten eerst en vooral al deze gebreken hersteld worden. Pas daarna kunt u starten met impregneren.

Uw gevel impregneren? Bel voor GRATIS advies 0800/61.667

4. Hoe impregneer ik mijn gevel?

Gevelimpregnatie is een klus die u het beste aan een expert overlaat. Zo weet u 100% zeker dat de behandeling correct werd uitgevoerd en het best mogelijke effect heeft.

Laat uw gevel impregneren door Water-Dicht Vochtbestrijding. Dankzij onze jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat uw gevel
na de behandeling weer zo goed als nieuw is. Natuurlijk kunnen wij ook het voorafgaande herstel van mogelijke beschadigingen aan uw gevel meteen mee uitvoeren. Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Bel ons meteen, en wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*