Kimnaad injectie: Hoe lekkages van de kimnaad 100% oplossen?

Kimnaad injectie: Hoe lekkages van de kimnaad 100% oplossen?
Geschreven op 7 maart

Eén van de mogelijke oorzaken van vochtproblemen in huis is de kimnaad. Dit is precies de aansluiting tussen de vloer en muur en kan met name in kelders voor veel problemen zorgen. Is er sprake van een mankement of lekkage in de kimnaad? Dan dien je zo snel mogelijk actie te ondernemen vanwege de gevoeligheid van deze plek.

→ Lekkages in de kimnaad?Contacteer ons voor een gratis diagnose

Je kan naast vochtproblemen in huis ook problemen krijgen met de constructie van de muren en vloer. De kwaliteit van de constructie neemt hierdoor in sterke mate af omdat het een plek betreft waar deze twee elementen samenkomen. Ook kan het vocht op termijn plaats bieden aan schimmel en bestanddelen van grondvocht zoals hygroscopische zouten en salpeter. Bel ons Water-Dicht op via 0800/61.667 om je kimnaad te laten inspecteren!

1. Hoe kan een kimnaad leiden tot vochtproblemen?

Een kimnaad kan omwille van diverse redenen aanleiding geven tot binnentredend vocht.
1. Soms is er gewoon sprake van slijtage, als bijvoorbeeld een kelder al jaren niet meer is gerenoveerd.
2. Een andere reden kan zijn dat het beton van de vloer en/of wanden is gekrompen of juist uitgezet door temperatuurverschillen, waardoor de kimnaad niet meer goed aansluit.
3. Ook kan er simpelweg iets tijdens de constructie fout zijn gegaan.

Om de vochtproblemen een halt toe te roepen voordat de schade onomkeerbaar is, kan je de kimnaad laten injecteren. Dit leidt ertoe dat de kimnaad weer 100% waterdicht wordt gemaakt weer net zo sterk is al het hoort te zijn. Op deze manier kan vocht geen toegang meer krijgen via de kimnaad

Bel nu voor een GRATIS diagnose naar 0800/61.667

2. Hoe werkt kimnaad injectie precies?

1. Wanneer je de kimnaad laat herstellen door middel van injectie, dan zullen we eerst in detail onderzoeken wat de aanleiding is.
2. Daarna worden er enkele gaten geboord in de muur, schuin naar beneden in de richting van de mankementen in de kimnaad.
3. In een volgende stap worden deze gaten gevuld met de betreffende injectievloeistof. Dit wordt onder hoge druk uitgevoerd, zodat de gel of vloeistof goed in alle scheurtjes en naden wordt geperst.
4. Hierna zal de substantie met de muur reageren en deze weer geheel waterafstotend maken.

De kimnaad, wanden en vloer zijn na de behandeling geheel hersteld en terug sterk en weerbaar. Deze methode kan zowel van binnenuit als buitenaf toegepast worden, maar in bestaande kelder zal van binnen uit gemakkelijker zijn.
Een bijkomend voordeel van injectie is dat het metselwerk kan blijven ademen door de damp-open eigenschappen van de gebruikte inejectiemiddelen, dit zorgt ervoor dat de kimnaad zeer snel kan uitdrogen.

3. Water-Dicht Vochtbestrijding maakt je kimnaad weer waterdicht!

Het injecteren van de kimnaad laat je het best over aan een gespecialiseerde firma, we weten precies welke middelen toe te passen, hoe deze het beste te injecteren en hoe lang alles uit dient te drogen.

Daarnaast is het van groot belang dat de oorzaak van de lekkende kimnaad wordt gevonden, omdat alleen dan de juiste behandelmethode gegarandeerd kan worden toegepast.

Hebt je last van lekkages nabij een kimnaad? En hierdoor ook mogelijk vochtproblemen in huis? Neem vrijblijvend contact met ons op, om verdere schade aan je woning te voorkomen. Wij komen bij je langs om een gratis diagnose uit te voeren. Zo weten we perfect hoe het beton te herstellen. Bel vrijblijvend op 0800/61.667 voor meer informatie of het plannen van een afspraak.

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing