Hoe zwarte schimmel op muren verwijderen?

Hoe zwarte schimmel op muren verwijderen?
Geschreven op 16 december

Heel wat woningen krijgen te maken met schimmel. Vooral vroeger, toen ventilatiesystemen nog niet de norm waren, werden huizen geteisterd door (zwarte) schimmel. Wanneer een ruimte namelijk langdurig blootgesteld wordt aan vocht zonder dat er frisse lucht wordt aangevoerd, zal deze vochtige lucht zich mettertijd aan diverse oppervlakken hechten. Blijft deze hoge luchtvochtigheid hangen, dan zullen deze oppervlakken als gevolg hiervan continu vochtig blijven. Zo vormen ze de ideale voedingsbodem voor schimmels om er zich te nestelen

Hoe ontstaat zwarte schimmel op muren?

Wanneer u in uw huis hinder ondervindt van vocht en vochtproblemen, loopt u een realistisch risico op de vorming van zwarte schimmels. Zwarte schimmels vinden het uitermate fijn zich op een vochtige plek vast te klampen en zich daar in rap tempo te vermenigvuldigen. U kunt last krijgen van schimmels in vochtige en slechts geventileerde omgevingen, zoals de badkamer, keuken, wasruimte en ook in een eventueel aanwezige kelderruimte.

Last van zwarte schimmel in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Wanneer zwarte schimmels zich eenmaal vastgehecht hebben, zult u steeds groter wordende donkere plekken waarnemen. Door middel van schimmelsporen breiden de aangetaste oppervlakken zich verder uit naar andere plekken in uw woning. Zo is het dus goed mogelijk dat schimmelsporen vanuit de badkamer ook in een andere ruimte terecht komen. Indien u daar ook last heeft van vochtige muren, plafonds of plekken, zullen de sporen ook daar hechting vinden. Het is dus verstandig zo vroeg mogelijk aanwezige zwarte schimmels te verwijderen, om verdere bestemmeting te voorkomen.

Hoe zwarte schimmel verwijderen?

U kunt zwarte schimmels in principe zelf proberen te verwijderen, mits de aangetaste oppervlakken nog niet te groot en/of talrijk zijn. U kunt hiervoor schoonmaakazijn gebruiken in combinatie met soda. Daarnaast kan een mengsel van chloor met water ook goed werken. In de meeste winkels en drogisterijen zijn tegenwoordig ook speciale schimmeldodende en –werende middelen verkrijgbaar. Deze middelen zijn echter wel bijtend en u dient dan ook handschoenen te gebruiken, om huidirritatie te voorkomen.

Gaat u zelf te werk om de zwarte schimmel te verwijderen, zorg er dan ook voor dat u een mondkapje draagt, ongeacht het middel dat u gebruikt. Schimmelsporen zijn schadelijk voor uw gezondheid, en bij inademing kunt u last krijgen van bepaalde klachten aan uw luchtwegen. Dit is zeker tijdens het verwijderen van schimmels het geval, omdat er dan in één keer een enorme hoeveelheid schimmelsporen vrijkomt. Mensen die last hebben van bepaalde luchtwegaandoeningen, raden wij daarom ten zeerste aan het verwijderen van schimmel aan een gespecialiseerde firma over te laten.

Last van zwarte schimmel in huis? Bel voor een gratis diagnose naar 0800/61.667

Professioneel laten verwijderen van zwarte schimmel

Wilt u liever geen risico lopen in verband met uw gezondheid, schakel dan de hulp in van een specialist. Water-Dicht Vochtbestrijding kan de hele klus uit handen nemen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele circulerende schimmelsporen of bijtende middelen.

Tevens zorgen wij er ook voor dat het onderliggende vochtprobleem wordt blootgelegd. Indien u immers enkel de zwarte schimmel verwijdert en niet zorgt voor een oplossing voor het onderliggende vochtprobleem, blijven de schimmels gewoon terugkeren. Om niet eindeloos bezig te zijn met het verwijderen van schimmels, kunnen wij u aan de hand van een deskundige diagnose tips en adviezen geven aangaande de meest effectieve aanpak. Zo bent u niet alleen verlost van de vervelende schimmels, maar ook van het onderliggende vochtprobleem. Bel ons vandaag nog om een afspraak te maken! Wij verlossen u snel, efficiënt en voorgoed van de zwarte schimmel. 

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Download onze info gids: Zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe zelf vochtproblemen op te sporen en op te lossen.
Geschreven door onze vocht experts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*