Hoe kan ik mijn keldervloer waterdicht maken?

Hoe kan ik mijn keldervloer waterdicht maken?
Geschreven op 10 juli

Heeft u te kampen met water dat uw kelder binnensijpelt via de keldervloer? En is het misschien al even geleden dat uw kelder gerenoveerd werd? Dan is het mogelijk dat u te maken heeft met verzwakte materialen en gebreken in uw kelder, of zelfs een verzwakte keldervloer.

Wanneer u merkt dat water via de keldervloer naar binnen dringt, is het belangrijk hier zo snel mogelijk iets aan te doen. De vochtschade zal immers alleen maar erger worden. In dit artikel leggen we uit welke acties u kunt ondernemen om uw keldervloer weer waterdicht te maken.

1. Waarom is een waterdichte kelder belangrijk?

Een kelder is een zeer bijzondere ruimte omdat deze ondergronds gelegen is. Dat heeft zowel voor- als nadelen.

Een belangrijk voordeel van deze ondergrondse ligging is de constante temperatuur in de kelder. Ideaal dus om voedsel en dranken te bewaren. Anderzijds is een kelder extra gevoelig voor binnendringend vocht, zoals grondwater.

Wanneer uw keldervloer scheurtjes of schade vertoont, baant grondwater zich in dat geval eenvoudiger een weg naar binnen. Ook waterlekken en regenwater kunnen voor problemen zorgen. Als het een tijdlang hard regent, zal ook regenwater een uitweg zoeken, en deze misschien vinden via uw kelder. Daarom is het erg belangrijk dat u tijdig actie onderneemt en bijgevolg vermijdt dat uw kelder volledig onderloopt.

→ ast van een natte kelder?Contacteer ons voor een gratis analyse

2. Hoe kan een keldervloer waterdicht worden gemaakt?

Om uw keldervloer goed te beschermen tegen vocht zijn er meerdere behandelmethodes voorhanden. Is het probleem ontstaat doordat uw keldervloer enkele scheurtjes of barstjes vertoont? Dan kunt u deze schade te lijf gaan door middel van injectie. Bij deze methode wordt een speciaal waterafstotend middel in de scheur gespoten dat ervoor zorgt dat het geheel weer waterdicht is.

Is het probleem hardnekkiger van aard, bijvoorbeeld omdat het op veel plaatsen aanwezig is? Dan zal een eerder veelomvattender methode een oplossing bieden, zoals kelderbekuiping of kelderdrainage. Beide behandelmethodes creëren eigenlijk een gloednieuwe kelder, die van top tot teen volledig waterdicht wordt gemaakt zodat u zich nooit meer zorgen moet maken over eventuele vochtproblemen.

In elk geval is de keuze voor een oplossing afhankelijk van de staat van uw kelder, de materialen waaruit deze is vervaardigd én natuurlijk uw persoonlijke voorkeur.

Lekkende keldervloer? Bel voor GRATIS advies 0800/61.667

3. Water-Dicht Vochtbestrijding maakt uw kelder weer zo goed als nieuw

Met welk vochtprobleem u ook te kampen heeft in uw kelder, Water-Dicht voorziet steeds een geschikte oplossing op maat. Neem contact met ons op, zodat we bij u kunnen langskomen voor een GRATIS vochtanalyse. Zo onderzoeken we tot in de kern met welk vochtprobleem u te maken heeft. Op basis daarvan stellen we u een gepast oplossing voor, zodat u snel weer gebruikt kunt maken van een droge en frisse kelder.

Bel ons vandaag nog om een afspraak in te plannen!

→ Ook last van vocht in huis?Contacteer ons voor een definitieve oplossing