Gevelreiniging

De gevel van uw woning is onderhevig aan diverse weersomstandigheden en invloeden van buitenaf. Op termijn oogt uw gevel hierdoor minder fraai, waardoor u kunt overwegen om de gevel te laten reinigen. Waarom? Een frisse, nette gevel oogt esthetisch gezien natuurlijk veel mooier. Daarnaast is het voor de algemene conditie van uw gevel en huis van groot belang dat u deze goed verzorgt en schoon houdt.

Wat is gevelreiniging?

Gevelreiniging betreft het verwijderen van aanslag of vervuiling van de gevel van uw woning. Gevelreiniging kan worden uitgevoerd door middel van verschillende methoden. De methode is afhankelijk van de toestand van uw gevel, de mate van bevuiling en eventueel aanwezige schade aan uw gevel. Ook de materialen waaruit uw gevel is vervaardigd spelen een belangrijke rol.

Niet elke methode is voor elke gevel geschikt. Oudere gevels met ornamenten kunnen bijvoorbeeld beschadigd raken indien een té harde methode wordt toegepast. Het is daarom raadzaam dergelijke karweien steeds aan een expert over te laten.
Water-Dicht Vochtbestrijding hanteert verschillende methodes, precies toegespitst op de materialen en staat van uw gevel. Wij kunnen uw gevel reinigen door middel van:

  • Zandstralen
  • Vochtstralen
  • Nevelstralen
  • Stoomstralen
  • Chemisch stralen

Hieronder overlopen we bondig de verschillende gevelreinigingsmethodes:

Gevelreiniging door zandstralen

Zandstralen is een methode die het meeste wordt gebruikt bij bijzonder ernstig vervuilde gevels. In dit geval worden minuscule zandkorreltjes onder hoge druk tegen de vervuilde gevel aan gespoten, waardoor het vuil wordt losgetrokken en afgevoerd. Zandstralen is een zeer milieuvriendelijke manier om een gevel te reinigen, omdat er geen chemicaliën aan te pas komen. Daarentegen is zandstralen minder goed geschikt voor zachte en poreuze gevels, omdat de kans bestaat dat het materiaal van de gevel wordt beschadigd.

Gevelreiniging door vochtstralen

Voor de hierboven genoemde zachte gevels is vochtstralen een uitstekende techniek. Bij vochtstralen wordt gebruikgemaakt van water onder hoge druk, in combinatie met kalk, zand en soms glasparels. Bij deze techniek kunnen zowel de dikte van het gebruikte straalmiddel, de verhouding van het middel met het water als de sterkte van de druk worden aangepast. Hierdoor kan de vochtstraalmethode perfect worden afgesteld op de aard van de gevel en de materialen ervan.

Gevelreiniging door nevelstralen

Nevelstralen lijkt op zandstralen, maar het product wordt onder veel minder hoge druk op de gevel gespoten. Deze techniek is met name geschikt voor monumenten en historische panden. De straal mag in dit geval zeker niet te hard zijn, omdat anders het risico bestaat dat de gevel wordt beschadigd. Bij nevelstralen is het mogelijk om zowel de druk, het straalmiddel als de hoeveelheid van het middel per oppervlakte aan te passen. Nevelstralen kan overigens ook zonder water, de zogeheten droge straaltechniek. Dit is vooral handig op plaatsen waar vocht niet gewenst is.

Gevelreiniging door stoomstralen

Stoomstralen zegt precies wat het is: de gevel wordt gereinigd met stoom. Deze stoom wordt onder druk toegepast en ligt meestal rond de 150°C. Het vuil op de gevel wordt met stoomstralen losgeweekt en afgevoerd. Zeer diep liggend vuil of hardnekkige resten kunnen met stoomstralen niet altijd goed worden verwijderd. Daarvoor zijn meer doordringende technieken zoals zandstralen beter geschikt. Deze techniek is ideaal voor wat zachtere of meer poreuze gevels.

Gevelreiniging door chemisch stralen

Het chemisch reinigen van uw gevel ligt tussen zandstralen en reinigen onder hoge druk in. Chemisch stralen wordt aangeraden in situaties waarbij zandstralen niet meteen nodig is, maar waarbij er toch sprake is van vuil dat meer nodig heeft dan enkel hoge druk om verwijderd te kunnen worden. Chemisch stralen is vanwege de soms agressieve producten echter niet voor elke gevel geschikt. Laat u daarom altijd goed adviseren door een specialist op dit gebied om schade aan uw gevel te voorkomen.

Bel Water-Dicht Vochtbestrijding voor het reinigen van uw gevel

Bent u van plan om de gevel van uw woning te reinigen? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende offerte op maat. Wij zullen de te hanteren methode exact afstemmen op uw gevel, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw gevel goed en correct wordt gereinigd. Bel ons vandaag nog voor een afspraak!

Wil u de gevel van uw woning laten reinigen? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing