Vochtproblemen Middelkerke oplossen

Merk je een muffe geur in huis? Of zie je donkere vlekken op de muren verschijnen? Dan heeft je woning in Middelkerke waarschijnlijk last van een vochtprobleem. Het is belangrijk om de hulp van onze experts inschakelen. Vochtproblemen zijn schadelijk voor je gezondheid en nefast voor je woning. Hoe vroeger je ze aanpakt, hoe beter.

Maar welke vochtproblemen bestaan er precies? En hoe pakken we die vochtproblemen in Middelkerke aan bij Water-Dicht?

Vocht problemen in Middelkerke? →Contacteer ons voor een definiteve oplossing

Welke vochtproblemen in Middelkerke komen vaak voor?

Opstijgend vocht in Middelkerke

De meeste woningen in Middelkerke zijn uitgerust met een waterkering die je woning afscheidt van de vochtige grond. Na verloop van tijd takelt die waterkering echter af en kan vocht binnendringen in je woning. Lokaal ontstaan zo vochtproblemen. Vaak eerst in de kelder, later onderaan de muren van het gelijkvloers. Ook oudere woningen die dateren van voor de jaren '70 krijgen vaker te maken met opstijgend vocht. Dit omdat er toen standaard nog geen waterkering werd geplaatst tijdens de bouw.

Doorslaand vocht in Middelkerke

Heeft de gevel van je woning in Middelkerke ooit betere tijden gekend? Dan kan mogelijk water binnensijpelen via barstjes en scheurtjes in de gevel. Zo ontstaan vochtplekken op de binnenmuren, meestal bovenaan de muur of op het plafond.

Opstijgend vocht

Condensatieproblemen in Middelkerke

Heel wat vochtproblemen zijn te wijten aan condensatie. Wanneer je een warme douche neemt bijvoorbeeld, slaat de waterdamp in de lucht neer op koude oppervlaktes zoals de muur of het plafond. Die condens kan een lokale vochtplek vormen die vaak schimmels lokt. Dit vochtprobleem kan je makkelijk vermijden door vochtige ruimtes vaak te verluchten of een ventilatiesysteem te voorzien.

Waarom vochtproblemen in Middelkerke aanpakken?

Vochtproblemen kunnen grote gevolgen hebben. Vochtplekken op de muren of het plafond vormen de ideale broeihaard voor schimmels. De sporen die schimmels produceren zijn schadelijk voor de gezondheid en kunnen onder andere klachten aan de luchtwegen veroorzaken. Vocht tast ook de bouwmaterialen aan en dat brengt na verloop van tijd de stabiliteit van je woning in gevaar.

Het is daarom belangrijk om vochtproblemen in Middelkerke altijd aan te pakken. Hoe vroeger, hoe beter. Dat is gezond voor jou en voor je woning.

Wat zijn de efficiëntste behandelingen voor vochtproblemen in Middelkerke?

Elk vochtprobleem vraagt om een andere behandeling. Toch zijn er vijf behandelingen die we heel vaak toepassen. We zetten ze hieronder op een rijtje, zo weet je wat te verwachten.

Muurinjecties in Middelkerke

Kampt een muur met een lokaal vochtprobleem, dan is een muurinjectie vaak de geschikte behandeling. We boren gaten in de muur en vullen die op met een vochtwerend middel. Het opstijgend vocht kan zo niet meer verder en de muur droogt uit. Het is een bijzonder efficiënte en ook voordelige behandeling tegen opstijgend vocht.

Kelderdichting in Middelkerke

Opstijgend vocht manifesteert zich altijd eerst in de kelder. We verhelpen vochtproblemen in de kelder door de muren opnieuw te bekleden met een waterafstotende cementlaag. Zo creëer je een gezonde, vochtvrije kelder die je opnieuw kan gebruiken.

Onderkapping in Middelkerke

Voor grote vochtproblemen zit er vaak niets anders op dan de muren te onderkappen. Het opstijgend vocht heeft dan de bakstenen aangetast en muurinjecties zijn niet voldoende. We boren sleuven onderaan de muur en brengen een waterkering aan. Zo is er een fysieke barrière tussen je woning en de vochtige ondergrond.

Hydrofuge in Middelkerke

Wanneer je woning kampt met doorslaand vocht, moet de gevel aangepakt worden. We vullen eerst de barstjes op, vervangen eventueel voegwerk of bakstenen en reinigen de gevel grondig. Daarna brengen we een waterafstotende laag aan op de gevel. Je gevel laat dan niet langer water door.

Ventilatiesysteem in Middelkerke

Heb je last van vocht- en schimmelplekken in de badkamer, kelder, keuken of wasplaats? Dan biedt een ventilatiesysteem de uitkomst. Eerst behandelen we het schimmelprobleem en daarna installeren we een mechanisch ventilatiesysteem dat vochtige lucht afvoert. Condens kan zich dan veel moeilijker vormen. Op die manier kan je de vorming van nieuwe, schadelijke schimmels voorkomen.

Hoe gaan we te werk bij Water-Dicht?

Wil je de vochtproblemen in Middelkerke behandelen? Dan komen onze specialisten van Water-Dicht graag bij je langs voor een gratis vochtdiagnose. We gaan altijd eerst op zoek naar de oorzaak van de vochtproblemen. Daarna kunnen we je een passend behandelingsplan voorstellen om de vochtproblemen in je huis of appartement in Middelkerke effectief te bestrijden. Elk type vochtprobleem vraagt namelijk om een andere oplossing.

Water-Dicht bestrijdt vochtproblemen in Middelkerke

Heeft je woning in Middelkerke te kampen met vochtproblemen? Herken je vochtplekken op de muren, zie je schimmels of merk je een doffe geur? Schakel dan de hulp van onze vochtexperts in. We helpen je met veel plezier om de vochtproblemen in je woning in Middelkerke te onderzoeken. Vervolgens stellen we een behandelplan op en maken we voor eens en voor altijd komaf met de vochtproblemen. Contacteer ons nu voor advies of maak een afspraak.

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*