Op zoek naar vochtbestrijding in Maldegem?

Last van vochtproblemen in Maldegem?

Elke woning of gebouw in Maldegem heeft er in bepaalde mate wel eens mee te maken: inpandige vochtproblemen. Dit vocht kan vele oorzaken hebben en is, afhankelijk van de oorzaak, soms onschuldig, maar meestal problematisch.

Opstijgend vocht

Hoe ontstaan vochtproblemen?

Veel vochtproblemen ontstaan door condensvorming. Dit komt vaak voor in de zogenaamde natte ruimten van uw woning, zoals de keuken en badkamer. Wanneer u condens op uw ramen of spiegels ontdekt, is de oorzaak hiervan meestal een combinatie van een hoge vochtigheidsgraad en een hoge temperatuur. Tevens kan een verschil tussen de temperatuur binnen en buiten zorgen voor condensvorming. Wanneer de vochtdeeltjes in de lucht binnenshuis een oppervlak raken dat een koudere temperatuur heeft, worden ze weer vloeibaar. Warme lucht bevat een grotere hoeveelheid waterdamp dan koude lucht. Indien uw spiegel is beslagen na het douchen, is de waterdamp dus omgezet in water.

Ook last van vocht in huis? Bel voor een gratis diagnose op 0800/61.667

Daarnaast kan er sprake zijn van opstijgend vocht uit kelderruimten. Een kelder bevindt zich onder het niveau van grondvocht. Wanneer de kelder niet goed (genoeg) waterdicht is gemaakt, kan dit vocht uw kelder binnendringen. Op de langere termijn kan dit niet alleen uw kelder beschadigen, maar ook de rest van uw woning. Het vocht zal namelijk via de muren naar boven kruipen en andere delen van uw pand aantasten, met alle gevolgen van dien.

Gevolgen condensvorming

Condens is gelukkig niet altijd schadelijk, maar bij gebrek aan een goede ventilatie kan het wel schadelijk worden. Beslagen spiegels en ramen geven het vocht af aan de omgevingslucht doordat het verdampt wanneer de temperatuur in de ruimte daalt. Als deze ruimte over een adequate ventilatie beschikt, herstelt de vochtbalans in de ruimte zich snel, en dan zal zowel de condensvorming als de vochtige lucht snel verdwijnen. Is de ruimte echter niet goed geventileerd, dan blijft zowel de condensatie langer aanwezig als de lucht in de ruimte langer vochtig.

Vocht dat langdurig aanwezig blijft, heeft schadelijke gevolgen voor diverse materialen. Met name minder gladde oppervlakken zoals muren en plafonds lijden hier erg onder. De waterdamp zal dan condens vormen op de koude muren en plafonds. Deze muren zullen met verloop van tijd steeds vochtiger worden, met schimmelvorming, loslatend behang, een ongezond leefklimaat en afbladderende verf tot gevolg.

Het is dus niet alleen van belang om condens te bestrijden, maar ook oorza(a)k(en) van condensatie blijvend te verhelpen.

Ook last van condens of vochtproblemen? →Wij komen gratis bij u langs om het probleem te bekijken

Gevolgen opstijgend (grond)vocht

Heeft u toevallig een woning met een kelder in Maldegem? Opstijgend grondvocht kan via de kelder uw pand binnendringen. Dit kan niet alleen via de klimnaad en de wanden, maar ook via de vloer als uw kelder geen betonnen vloer heeft. Dit kan vooral een probleem vormen in jaargetijden waarin het veel regent, omdat uw kelder dan ineens vol kan stromen met water.

Maar vocht kan ook op een enigszins slinkse wijze uw pand binnendringen, die bovendien meestal gedurende een langere periode onopgemerkt blijft. Ook in dit geval loopt u het risico op onder andere schimmelvorming, corrosie en houtrot. Ook bestaat dan de kans dat het vocht stijgt naar hoger gelegen niveaus van het pand.

Opstijgend vocht Water-Dicht

Contacteer een specialist voor vochtbestrijding in Maldegem?

Verschillende oorzaken vragen om verschillende oplossingen. Eén van de oplossingen voor het bestrijden van vocht, is een goede ventilatie. Bij Water-dicht.be beschikken wij over jarenlange ervaring met betrekking tot ventilatie en ventilatiesystemen. Maar ook op het gebied van vochtproblemen in kelders kunnen wij u uitstekend van dienst zijn, onder andere door het toepassen van kelderdrainage en kelderbekuiping.

Wij leggen u graag uit welke oplossing voor u het meest geschikt is. U kunt te allen tijde een afspraak met ons maken waarna wij zo snel als mogelijk bij u langs komen in Maldegem om de situatie weer onder controle te krijgen en voorgoed op te lossen. Contacteer ons nu voor een gratis vochtdiagnose!

Op zoek naar een definitieve oplossing mét garantie? →Contacteer me en ik kom uw vochtprobleem in Maldegem bekijken

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*