Kelderdichting Sint-Denijs-Westrem nodig? Last van water of vocht in de kelder?

Staat er water in de kelder? Dat is niet alleen slecht nieuws voor je opgeslagen spullen, maar ook voor je woning en je gezondheid. Vochtige kelders brengen de stabiliteit van je woning in het gedrang en lokken schimmels. Het is dan ook belangrijk om je kelder waterdicht te laten maken. Water-dicht voert grondige kelderdichtingen in Sint-Denijs-Westrem uit.

Vochtige kelder laten aanpakken? →Contacteer ons voor een definitieve oplossing

Hoe kan een kelder in Sint-Denijs-Westrem waterdicht gemaakt worden?

Een kelder kan op verschillende manieren waterdicht gemaakt worden. Meestal voeren we een kelderbekuiping of een kelderdrainage uit.

Kelderbekuiping

Bij een kelderbekuiping bedekken we de muren en vloer met een nieuwe waterdichte laag. Die bestaat uit lagen cement, mortel en nog andere materialen. Het resultaat is een sterke barrière die water tegenhoudt.

Kelderdrainage

Wanneer een kelderbekuiping niet mogelijk is omdat de druk van het grondwater te groot is, kunnen we een kelderdrainage uitvoeren. Er wordt dan een noppenmembraan geïnstalleerd onder een vloer. Via een pompsysteem wordt binnendringend water continu afgevoerd. Zo staat er geen water meer in de kelder en kan je de ruimte opnieuw gebruiken zoals voor de vochtproblemen.

Hoe ontstaan vochtproblemen in de kelder?

Opstijgend vocht

De kelder is bijzonder vatbaar voor vochtproblemen. Dat is natuurlijk ook niet vreemd. De kelder wordt omgeven door de vochtige ondergrond. Na verloop van tijd kan dat tot problemen leiden. Het water uit de ondergrond kan dan binnendringen in de bakstenen en vochtproblemen veroorzaken. Dat kan via de muur of de vloer van je kelder. De gevoeligste plek voor vocht is de kim of kimnaad, de plek waar de muren en de vloer samenkomen. Worden de vochtproblemen in de kelder geen halt toegeroepen, dan zal dat opstijgend vocht ook de benedenverdieping van je woning teisteren.

Lekkages

Daarnaast lopen ook veel nutsleidingen en buizen door de kelder. Wanneer die een lek vertonen, bijvoorbeeld na een periode van strenge vorst, dan kunnen die leidingen ook aanleiding geven tot een vochtprobleem.

Condens

Kelders hebben vaak geen raam en er wordt niet verwarmd. Dat zorgt ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid hoog is en er zich snel condens kan vormen. Waterdruppeltjes uit de lucht slaan neer op de muren en het plafond van de kelder, met vochtproblemen tot gevolg. Een muffe geur en schimmels zijn kenmerkend voor dit soort vochtproblemen in de kelder.

Een vochtige kelder kan dus veel oorzaken hebben. Jouw specialist van Water-dicht heeft een geoefende speurneus voor vochtproblemen. Wat de oorzaak van jouw vochtige kelder in Sint-Denijs-Westrem ook is, we hebben een aangepaste oplossing voor een effectieve kelderdichting.

Kan je vochtproblemen in de kelder voorkomen?

Vochtproblemen door opstijgend vocht zijn moeilijk te voorkomen. Het is vooral belangrijk om ze snel aan te pakken. Zo voorkom je ernstige vochtproblemen die de stabiliteit van je woning in gevaar brengen.

Vochtproblemen door condensatie kan je wel voorkomen. Verluchten is daarbij de sleutel. De meeste kelders zijn echter niet voorzien van een raam. Verluchten kan dan enkel met een ventilatiesysteem. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat die vochtige lucht afgevoerd wordt en er in de plaats verse, droge lucht binnenkomt. Condens krijgt op die manier geen kans.

Ook op zoek naar kelderdichting in Sint-Denijs-Westrem? Bel gratis voor advies 0800/61.667

Hoe maken we je kelder waterdicht?

Een kelderdichting in Sint-Denijs-Westrem verloopt in verschillende stappen. Benieuwd hoe we van jouw vochtige kelder een waterdichte ruimte maken? We leggen je het uit in de onderstaande video. Zo kan je je een idee vormen bij hoe zo’n kelderbekuiping precies in elkaar zit.

Volg het hele proces hieronder.

Water-Dicht staat in voor jouw kelderdichting in Sint-Denijs-Westrem

Heb je last van vochtproblemen in de kelder en wil je een oplossing? Wij leggen je graag uit welke kelderdichting in Sint-Denijs-Westrem voor jou het meest geschikt is. Maak een afspraak voor onze vrijblijvende en gratis vochtdiagnose in Sint-Denijs-Westrem. Zo krijg je de situatie snel weer onder controle.

Probleem opgespoord? Dan selecteert Water-dicht de vakman die perfect geschikt is om jouw vochtprobleem in de kelder aan te pakken. Ons uitgebreide team heeft voor elke situatie een specialist in huis. Zo ben je zeker van uitstekende resultaten. Contacteer ons nu voor een gratis vochtdiagnose!

Download onze infogids: zelf vochtproblemen oplossen en herkennen

Last van vocht in huis? Ontdek in onze gratis gids hoe u zelf vochtproblemen kunt opsporen en oplossen.
Geschreven door onze vochtexperts Dirk en Frederik.
Naam*
E-mail*